Bez glutena/ Biskviti/ Slatko/ Torte/ Zdravije

Kakao torta – bez glutena i bez šećera

Vrijeme je blagdana stoga je kolača i torti na stolu svakim danom sve više i više. U moru slastica kojima ću popuniti svoj blagdanski stol odlučila sam se i za još jednu zdravu tortu. Kad ste na prehrani bez glutena i šećera, pravi je izazov pronaći savršenu slasticu, slasticu bez brašna, bez puno sastojaka.

Svi volimo čokoladne torte, a kakao torta koju ću danas pripremiti je savršen izbor u slatkom svijetu i to bez glutena i bez šećera.

Kakao torta bez glutena i bez šećera je moja verzija recepta u kojoj naranča daje specifičan okus.

Kalup možete koristiti po izboru, četvrtasti ili okrugli. Riječ je o zaista jednostavnoj kakao torti. 

Kakao torta bez glutena i bez šećera – recept

Slijedi recept za najbolju kakao tortu bez glutena i bez šećera.

Vrijeme pripreme:

  • 45 min

Sastojci za kalup promjera 20 cm:

  • 4 jaja
  • 100 g maslaca
  • 100 g tamne čokolade za kuhanje
  • 30 g kakaa u prahu
  • Korica 1 naranče
  • sok od pola naranče
  • 2 žlice javorovog sirupa ili 1 žlica meda
  • malo ekstrakta vanilije

kakao_torta_naranca_mljac

Priprema:

  • Otopite maslac s čokoladom za kuhanje na pari.
  • Pustite da se smjesa malo ohladi.
  • U posebnoj posudi umiksajte 4 jaja i zatim dodajte koricu 1 naranče, sok od jedne naranče, 2 žlice javorovog sirupa ili 1 žličicu meda, malo ekstrakta vanilije te 30 g kakaa u prahu.
  • Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i maslac. Sve skupa dobro izmiksajte.
  • Ulijte u mali kalup obložen papirom za pečenje.
  • Pecite oko 30 minuta na 190°C, odnosno dok čačkalica ne izađe čista iz biskvita.

Kakao torta bez glutena i bez šećera – napomene

  • Prilikom topljenja sastojaka, prvo stavite maslac jer se on brže topi.
  • Konačna smjesa će biti tekuća. Ne brinite, to je ispravno.
  • Vjerojatno ćete primijetiti da je torta iznutra mokra. Riječ je o “brownie” torti za kojeg je karakteristično da je kolač mokar iznutra.
  • Kolač držite na hladnom mjestu.

You Might Also Like