Ako volite kokos i čokoladu, onda je ovaj kolač za vas. Jako se jednostavno priprema, sočan je i brzo gotov i što je najbitnije, bez glutena i šećera je.
Vrijeme pripreme:
- 1 sat
Sastojci:
Biskvit:
- 2 jaja
- 1 zrela banana
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g kokosovog brašna
- 25 g gorkog kakaa (2 žlice)
- 3 dcl mlijeka
- 20 g kukuruzne krupice – palente
- 1 žlica meda
- 50 g maslaca
- 1 žličica soda bikarbone
Ganache za preljev:
- 100 g tamne čokolade sa najmanje 70% kakaa
- 100 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Prvo pomiješajte mokre sastojke: jaja, vaniliju, rastopljeni maslac, med i mlijeko. Bananu vilicom smrvite te i nju umiješajte. Sa strane pomiješajte suhe sastojke: kokosovo brašno, kakao, soda bikarbonu i palentu i na kraju umiješajte u mokre sastojke. Za pripremu ove smjese vam ne treba mikser nego je za miješanje dovoljna i pjenjača. Obložite mali kalup papirom za pečenje – ja sam koristila onaj za kruh ili mramorni kolač – i stavite peći na 180 stpnjeva, 40 minuta. Pustite da se malo ohladi i prelijte ganache-om.
Ganache pripremite tako da ugrijete vrhnje za šlag da bude vruće i unutra umiješajte komadiće čokolade te miješajte dok se čokolada ne otopi i skroz ne sjedini sa vrhnjem za šlag. Nakon toga je ganache spreman za preliti kolač.