Bez glutena/ Slatko/ Zdravije

Kokos-kakao kolač

Ako volite kokos i čokoladu, onda je ovaj kolač za vas. Jako se jednostavno priprema, sočan je i brzo gotov i što je najbitnije, bez glutena i šećera je.

npwnjbo

 

Vrijeme pripreme:

  • 1 sat

Sastojci:

Biskvit:

  • 2 jaja
  • 1 zrela banana
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g kokosovog brašna
  • 25 g gorkog kakaa (2 žlice)
  • 3 dcl mlijeka
  • 20 g kukuruzne krupice – palente
  • 1 žlica meda
  • 50 g maslaca
  • 1 žličica soda bikarbone

Ganache za preljev:

  • 100 g tamne čokolade sa najmanje 70% kakaa
  • 100 ml vrhnja za šlag

kakao_kolac_bez_glutena-jpg

Priprema:

Prvo pomiješajte mokre sastojke: jaja, vaniliju, rastopljeni maslac, med i mlijeko. Bananu vilicom smrvite te i nju umiješajte. Sa strane pomiješajte suhe sastojke: kokosovo brašno, kakao, soda bikarbonu i palentu i na kraju umiješajte u mokre sastojke. Za pripremu ove smjese vam ne treba mikser nego je za miješanje dovoljna i pjenjača. Obložite mali kalup papirom za pečenje – ja sam koristila onaj za kruh ili mramorni kolač – i stavite peći na 180 stpnjeva, 40 minuta. Pustite da se malo ohladi i prelijte ganache-om.

Ganache pripremite tako da ugrijete vrhnje za šlag da bude vruće i unutra umiješajte komadiće čokolade te miješajte dok se čokolada ne otopi i skroz ne sjedini sa vrhnjem za šlag. Nakon toga je ganache spreman za preliti kolač.

You Might Also Like