Ideju za ovaj recept sam dobila od Elavegan
Svidio mi se kolač odmah na prvu, zbog sastojaka ali i njezinih divnih fotografija zbog kojih mi cure sline.
No ajmo mi na recept!
Vrijeme pripreme:
- 20 min
Sastojci za mali kalup 20 x 15 cm
- 150 g datulja
- 70 g mljevenih lanenih sjemenki
- 1 žlica kokosovog ulja u krutom stanju
- 1 žlica meda
- 30 g kakao praha
- 30 g mljevenih ili sitno sjeckanih
- badema
Priprema:
Prvo u vodi prokuhajte datulje da se omekšaju. Ja sam ih kuhala 5 minuta. Zatim ih stavite u blender i miksajte dok ne dobijete smjesu sličnu pekmezu.
Smjesi dodajte ostale sastojke i otopljeno kokosovo ulje. Miksajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Utisnite smjesu za brownies u kalup i stavite u hladnjak na barem 2 sata. Narežite na male kockice i poslužite.