Bez glutena/ Bez pečenja/ Slatko/ Zdravije

Zdravi brownies – bez pečenja

Ideju za ovaj recept sam dobila od Elavegan

Svidio mi se kolač odmah na prvu, zbog sastojaka ali i njezinih divnih fotografija zbog kojih mi cure sline.

No ajmo mi na recept!

Vrijeme pripreme:

  • 20 min

Sastojci za mali kalup 20 x 15 cm

  • 150 g datulja
  • 70 g mljevenih lanenih sjemenki
  • 1 žlica kokosovog ulja u krutom stanju
  • 1 žlica meda
  • 30 g kakao praha
  • 30 g mljevenih ili sitno sjeckanih
  • badema

Priprema:

Prvo u vodi prokuhajte datulje da se omekšaju. Ja sam ih kuhala 5 minuta. Zatim ih stavite u blender i miksajte dok ne dobijete smjesu sličnu pekmezu.

Smjesi dodajte ostale sastojke i otopljeno kokosovo ulje. Miksajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Utisnite smjesu za brownies u kalup i stavite u hladnjak na barem 2 sata. Narežite na male kockice i poslužite.

You Might Also Like