Bez glutena/ Biskviti/ Slatko/ Zdravije

Sočni biskvit od bademovog brašna

Za Božić sam kupila cijeli kilogram bademovog brašna i nisam znala kamo ću ga potrošiti. Gledala sam razne recepte po Internetu, ali sam se odlučila za biskvit sa sastojcima koje sam imala doma. Tako je nastao ovajsočni biskvit od bademovog brašna. Dobila sam super sočan i aromatičan biskvit, nimalo suh tako da mu ne treba nikakva krema.

binary comment

Kao što momžete vidjeti po fotografijama, nije to nikakav fensi recept visoko fotogeničan, nego samo jedan fini biskvit. Fotografije sam nabrzaka okinula u pauzi od ručka dok je malecka spavala u sobi. Nakon što sam fotke prebacila na laptop, vidjela sam mrvicu koja je otpala s kolača i pokvarila fotku (čitaj: za sve je kriv umor od nespavanja noću) 🙂 Nadam se da mi nećete zamjeriti i da sam vas uvjerila da ispečete ovaj kolač odmah ili barem u skorije vrijeme.

Evo, ide recept:

Vrijeme pripreme:

  • 5 min

Vrijeme pečenja

  • 20 min

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 70g brašna
  • 2 žlice ulja
  • sok 1 velike naranče
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 200g bademovog brašna

Priprema:

Umutiti 2 cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne bude pjenasta, svijetla i duplo veća. Nakon toga dodajte ulje i sok od naranče. Sve opet razmutite mikserom. Na kraju dodajte bademovo brašno i prašak za pecivo i špatulom promiješajte.

Malu tepsiju, 20x20cm premažite maslacem i posipajte brašnom.

Smjesu izlijte u tepsiju i pecite na 180 stupnjeva, 20 minuta.

Pustite da se kolač do kraja ohladi. Posipajte šećerom u prahu i poslužite.

You Might Also Like