Bez glutena/ Muffini/ Slatko/ Uncategorized

Muffini s jabukama i kakaom

Zima već pomalo dolazi na vrata, sve je hladnije pa je idealno vrijeme za grijanje ispod dekice, uz neki fini, topli čaj.

Kao što to obično biva, kod mene se kuća i srca griju paljenjem pećnice iz koje izađe uvijek nešto novo. Ovoga puta nastavljamo u zdravom tonu, sa muffinima bez brašna i rafiniranih šećera. Jako su sočni zbog jabuka i nisu suhi. Recept je u nastavku:

Vrijeme pripreme:

  • 10 min

Vrijeme pečenja:

  • 25-30 minuta (ovisno o pećnici)

Sastojci za 12 muffina:

  • 2 jaja
  • 1 puna žlica meda
  • 1 šalica (2 dcl)  sitno mljevenih zobenih pahuljica
  • 2 veće ili 3 manje naribane jabuke
  • 1 žlica kakaa
  • žličica cimeta
  • 1/2 žličice mljevenih klinčića
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • pola žlice kokosovg ulja rastopljenog
  • 1/2 vrećice praška za pecivo

 

Priprema:

Sve sastojke stavite u zdjelu i dobro izmiksajte da se spoje. Kokosovim uljem namažite kalup za muffine i podijelite smjesu. Pecite na 180 stupnjeva, 20-25 minuta. Čačkalicom probajte jesu li muffini gotovi. Ako jesu, čačkalica će izaći čista.

Uživajte u muffinima ispod dekice, uz neki fini čaj ili kavu!

 

You Might Also Like