Bez glutena/ Slatko/ Torte

Čokoladna torta bez glutena

čoko torta bez glutena

Ova tortica je jednostavna za pripremu, jako je lagana i nije toliko slatka. Isprobajte prvom prilikom 🙂

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice kakaa
  • 100 g mljevenih oraha

Glazura:

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Za početak dobro izmiksajte jaja sa šećerom (15-ak minuta). U posudi na vatri otopite maslac i čokoladu. Malo ohladite i dodajte u izmiksane žumanjke sa šećerom. Dodajte na kraju kakao i mljevene orahe i dobro izmiješajte. Izlijte u kalup promjera 26 cm i pecite 45 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Probajte čačkalicom da li je pečeno. Ako izađe čista, to je to.

Kada se malo ohladi, okrenite tortu naopačke (kako bi s gornje strane bila ravna).

Zatim na vatri zagrijavajte čokoladu i slatko vrhnje. Miješajte konstantno dok ne dobijete jednoličnu smjesu (nema grudica čokolade) i nemojte pustiti da zavrije. Smjesa je rijetka, ali nemojte brinuti, stegnut će se u hladnjaku. Tako dobivenu glazuru prelijte preko tople torte i ostavite prvih sat vremena izvan hladnjaka, a zatim stavite u hladnjak i ostavite da se dobro stisne, najbolje preko noći.

Uživajte!

You Might Also Like