Ova zanimljiva rolada napravljena je od čokolade, mente i zelenog čaja. Nije jako slatka, a okusi se super stapaju. Lagano gorkast zeleni čaj, čokolada i slatka krema od mente. Isplati se uključiti pećnicu u ove vruće ljetne dane.
Vrijeme pripreme:
- 1 sat
Sastojci:
Biskvit:
- 4 žumanjka
- 4 bjelanjka
- 70 g šećera za žutanjke
- 25 g šećera za bjelanjke
- 1 žlica meda
- 55 g glatkog brašna
- 45 g kakaa
Krema:
- 300 ml mlijeka
- 75 ml skuhanog zelenog čaja + 2 žlice za namočiti biskvit
- 3 žlice brašna
- 3 žlice šećera
- 1 žličica arome mente
- 100 g maslaca
Priprema:
Biskvit:
Pjenasto umutiti jaja i šećer te dodati ostale sastojke: med, brašno i kakao. Sve skupa dobro izmiješati.
Bjelanjke pjenasto izraditi sa šećerom te ih ručno umiješati u preostalu smjesu. Staviti na papir za pečenje u veći kalup za rolade te peći na 220 stupnjeva, 5-7 minuta. Tijesto je na dodir mekano, spužvasto. Tada je gotovo.
Izvaditi iz tepsije i zarolati skupa s papirom za pečenje te pustiti da se ohladi. Za to vrijeme skuhajte kremu.
Krema:
Izmjeriti u posudu 300 ml mlijeka te staviti na štednjak grijati. U drugoj posudi izmiješajte skuhani zeleni čaj, šećer, brašno i aromu mente. Kada je mlijeko na štednjaku vrelo, ulijte u njega smjesu koju ste pripremili. Kuhajte 5 minuta na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Kada je krema kuhana prekrijte je prozirnom folijom (foliju prislonite na površinu kreme) kako se ne bi napravila korica.
Kada je krema ohlađena dodajte u nju pjenasto izrađeni maslac.
Biskvit malo pokapajte zelenim čajem, namažite roladu kremom i smotajte. Kako bi rolada imala ljepše zavijutke, motajte ju po kraćem dijelu. Roladu prelijte najdražom glazurom i ukrasite po želji. Pustite je da odstoji u hladnjaku najmanje 2 sata prije konzumiranja.
Uživajte!