Ne znam kako je kod vas, ali kod nas doma uvijek ima domaće šalše koju skuha moja mama. Nema bolje od mirisa domaće, guste šalše. Kao predjelo sam napravila bruskete s njom i sa svježim bosiljkom. Bilo je odlično i nestalo u trenu!
Sastojci za 4 osobe:
- 8 šnita kruha, tanko narezanog
- 1 režanj češnjaka
- 2 dcl domaće šalše
- 8 listova svježeg bosiljka
- 3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Tanko narezani kruh posložite na tepsiju, na papir za pečenje. Svaku šnitu premažite maslinovim uljem. Stavite peći na 200 stupnjeva 10-ak minuta, dok kruh ne postane hrskav. Izvadite tepsiju iz pećnice i pustite da se kruh hladi, a vi za to vrijeme pripremite šalšu. Stavite je u posudu i zatim na vatru da se dobro ukuha i ispari sva tekućina te da ostane samo onaj gusti dio.
U svaku šnitu kruha utrljajte češnjak i stavite po jednju žlicu šalše i na vrh listić svježeg bosiljka. I to je to. Uživajte!