Predjelo/ Slano

Bruskete sa šalšom

Ne znam kako je kod vas, ali kod nas doma uvijek ima domaće šalše koju skuha moja mama. Nema bolje od mirisa domaće, guste šalše. Kao predjelo sam napravila bruskete s njom i sa svježim bosiljkom. Bilo je odlično i nestalo u trenu!

brusketa_bosiljak_salsa_mljac

Sastojci za 4 osobe:

  • 8 šnita kruha, tanko narezanog
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 dcl domaće šalše
  • 8 listova svježeg bosiljka
  • 3 žlice maslinovog ulja

brusketa_mljac

Priprema:

Tanko narezani kruh posložite na tepsiju, na papir za pečenje. Svaku šnitu premažite maslinovim uljem. Stavite peći na 200 stupnjeva 10-ak minuta, dok kruh ne postane hrskav. Izvadite tepsiju iz pećnice i pustite da se kruh hladi, a vi za to vrijeme pripremite šalšu. Stavite je u posudu i zatim na vatru da se dobro ukuha i ispari sva tekućina te da ostane samo onaj gusti dio.

U svaku šnitu kruha utrljajte češnjak i stavite po jednju žlicu šalše i na vrh listić svježeg bosiljka. I to je to. Uživajte!

brusketa_salsa_bosiljak

You Might Also Like