Ovo je baš pravi ljetni ručak koji sadrži najviše sezonskog povrća, što je i najbolje i najzdravije tokom ljeta. Najteža je priprema povrća; sjeckanje i grillanje, ali nakon što sve pripremite, uživat ćete u izvrsnom ručku!
Vrijeme pripreme:
- 1 sat
Sastojci za 4 tortilje:
- 500 g pilećih prsa
- 2 veće paprike
- 1 veća tikvica
- 200g šampinjona
- 1 mala konzerva slanutka (240g)
- 2,3 režnja češnjaka
- 1 manja glavica crvenog luka
- začini: sol, papar, curry, ljuta paprika
- maslinovo ulje
Priprema:
Prvo na sat vremena marinirajte piletinu koju ste prethodno narezali na trakice. Marinirajte je u curryu, soli, papru i ljutoj paprici.
Za to vrijeme nasjeckajte povrće: paprike samo na pola, šampinjone i tikvice na ploške. Sve posolite po želji.
Prvo na grill tavi pecite tikvice dok ne dobiju lijepu boju, zatim paprike. Paprike se malo teže peku jer su neravne pa ih stisnite s nečim odozgora. Ja sam ih pritiskala čašom.
Nakon što su i paprike pečene, izvadite ih i stavite gljive. Gljive kratko popržite dok ne dobiju smećkastu boju.
Na kraju ispržite i trakice piletine.
Zatim pripremite hummus od slanutka:
U blender stavite konzervu slanutka sa 3 žlice vode iz konzerve, zatim dodajte češnjak, žlicu maslinovog ulja i žličicu soli. Sve dobro izblendajte dok ne dobijete konzistenciju namaza, ali ne brinite ako nije skroz glatko.
Kad je sve gotovo slažite tortilje.
Na dno namažite prvo hummus. Zatim dodajte trakice piletine. Na trakice nakon pečenja narežite i tikvice i paprike i dodajte ih na tortilju. Kad ste dodali sve grillano povrće, dodajte svježi crveni luk i poslužite.
Dobar tek!