Brzi recepti/ Glavno jelo/ Predjelo/ Slano/ Zdravije

Rolada od tikvica

Tikvice su u punom zamahu pa ih treba iskoristiti. Ako vam je dosta pohanih tikvica, polpeta i ostalih već isprobanih recepata, onda je vrijeme da isprobate roladu od tikvica koja se može jesti i topla i hladna, ovisno kako više volite. Ja osobno ne volim hladnu roladu od jaja i tikvica i najviše je jedem toplu.

Vrijeme pripreme:

  • 30 min

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • 10 jaja
  • 300 g svježeg sira
  • 180ml kiselog vrhnja
  • 1 režanj češnjaka
  • začini: sol, papar, dimljena mljevena crvena paprika, chilli

Priprema:

Zamutite 10 jaja i unutra naribajte 1 tikvicu. Začinite sa solju i paprom i izlijte na veliki pleh za pećnicu koji ste obložili papirom za pečenje. Drugu tikvicu narežite na tanke ploške cca 2,5 mm i poslažite po smjesi jaja i tikvica kao na slici ispod.

Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva, bez ventilatora. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi, ali ne do kraja, nego da je mlako.

U međuvremenu napravite punjenje.

U posudi izmiješajte svježi sir i vrhnje i sitno sjeckani češnjak. Po želji dodajte začine sol, papar, dimljenu crvenu papriku i chilli.

Preokrenite roladu tako da rezane tikvice sada budu dolje. Namažite roladu i zamotajte. Ostavite da odstoji pola sata i zatim narežite na ploške.

Dobar tek!

You Might Also Like