Tikvice su u punom zamahu pa ih treba iskoristiti. Ako vam je dosta pohanih tikvica, polpeta i ostalih već isprobanih recepata, onda je vrijeme da isprobate roladu od tikvica koja se može jesti i topla i hladna, ovisno kako više volite. Ja osobno ne volim hladnu roladu od jaja i tikvica i najviše je jedem toplu.
Vrijeme pripreme:
- 30 min
Sastojci:
- 2 srednje tikvice
- 10 jaja
- 300 g svježeg sira
- 180ml kiselog vrhnja
- 1 režanj češnjaka
- začini: sol, papar, dimljena mljevena crvena paprika, chilli
Priprema:
Zamutite 10 jaja i unutra naribajte 1 tikvicu. Začinite sa solju i paprom i izlijte na veliki pleh za pećnicu koji ste obložili papirom za pečenje. Drugu tikvicu narežite na tanke ploške cca 2,5 mm i poslažite po smjesi jaja i tikvica kao na slici ispod.

Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva, bez ventilatora. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi, ali ne do kraja, nego da je mlako.

U međuvremenu napravite punjenje.
U posudi izmiješajte svježi sir i vrhnje i sitno sjeckani češnjak. Po želji dodajte začine sol, papar, dimljenu crvenu papriku i chilli.
Preokrenite roladu tako da rezane tikvice sada budu dolje. Namažite roladu i zamotajte. Ostavite da odstoji pola sata i zatim narežite na ploške.

Dobar tek!