Ovaj kolač je jednostavan za pripremu, a jaaako je fin i čokoladan. Njegov popularan naziv je i “crnac bez jaja” pa probajte i sami zaključiti zašto 🙂
Uživajte!
Vrijeme pripreme:
45 min
Sastojci:
Mjera: 1 čaša od jogurta (180g)
Biskvit:
- 3 tekuća jogurta (180g x 3)
- 3 čaše brašna
- 1 zrelija banana
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 3 velike žlice kakaa
Preljev:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 125 g maslaca
- 2 dcl mlijeka
- 5 žlica šećera
Priprema:
Sve sastojke za biskvit pomiješati skupa i izliti u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju, staviti u pećnicu na 180 stupnjeva i peći 40 min.
Prije nego je kolač gotov, otopiti na laganoj vatri sve sastojke za preljev i preliti po vrućem kolaču. Ostaviti par sati da se dobro ohladi i poslužiti sa šlagom.