Ovo je jedan jednostavan recept koji se lako priprema, a ukusan je hranjiv. Recept vam dijelim samo radi ideje, a sama priprema ovog jela nije niti malo zahtjevna.
Kao “škartoc”, možete rabiti aluminijsku foliju ili papir za pečenje, ovisno o tome što trenutno imate doma.
Vrijeme pripreme:
- 90 min
Sastojci za 2 osobe:
- 2 srednje orade
- 2 mrkve
- 250 g brokule
- 1 glavica crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 dcl bijelog vina
- ružmarin
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema:
Svježe orade očistite tako da izvadite utrobu i uklonite glavu.
Papir za pečenje ili alu foliju poškropite sa maslinovim ulje i na to stavite orade. Ribu posolite, poparite. Unutar ribe stavite češnjak i ružmarin. Možete i kriškicu limuna.
Na ribu poslažite povrće – brokulu natrganu na cvjetiće, mrkvu narezanu na ploške i narezani luk.
Sve skupa opet ponovno poškropite sa malinovim uljem i zalijte svaku ribu sa 1/2 dcl bijelog vina.
Zamotajte ribu u foliju ili u papir za pečenje. Ako ste ribu stavili u papir za pečenje, omotajte ga u oblik bombona da namirnice na ispadnu van.
Stavite peći na 190 stupnjeva, 1 sat, bez ventilatora. Nakon toga odmotajte ribu da se malo zapeče i još dodatnih 10 minuta pecite sa opcijom ventilator.
Poslužite uz zelenu salatu.
Dobar tek!