Glavno jelo/ Slano

Orade u škartocu

Ovo je jedan jednostavan recept koji se lako priprema, a ukusan je hranjiv. Recept vam dijelim samo radi ideje, a sama priprema ovog jela nije niti malo zahtjevna.

Kao “škartoc”, možete rabiti aluminijsku foliju ili papir za pečenje, ovisno o tome što trenutno imate doma.

Vrijeme pripreme:

  • 90 min

Sastojci za 2 osobe:

  • 2 srednje orade
  • 2 mrkve
  • 250 g brokule
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 dcl bijelog vina
  • ružmarin
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema:

Svježe orade očistite tako da izvadite utrobu i uklonite glavu.

Papir za pečenje ili alu foliju poškropite sa maslinovim ulje i na to stavite orade. Ribu posolite, poparite. Unutar ribe stavite češnjak i ružmarin. Možete i kriškicu limuna.

Na ribu poslažite povrće – brokulu natrganu na cvjetiće, mrkvu narezanu na ploške i narezani luk.

Sve skupa opet ponovno poškropite sa malinovim uljem i zalijte svaku ribu sa 1/2 dcl bijelog vina.

Zamotajte ribu u foliju ili u papir za pečenje. Ako ste ribu stavili u papir za pečenje, omotajte ga u oblik bombona da namirnice na ispadnu van.

Stavite peći na 190 stupnjeva, 1 sat, bez ventilatora. Nakon toga odmotajte ribu da se malo zapeče i još dodatnih 10 minuta pecite sa opcijom ventilator.

Poslužite uz zelenu salatu.

Dobar tek!

You Might Also Like