Glavno jelo/ Slano

Zapečeni njoki s kobasicom i mozzarellom

Evo mene opet sa zapečenim njokima, ali oni od prošlog tjedna su nam se toliko svidjeli da sam opet napravila nešto slično. Ovaj put sam umijesila obične njoke (ne od bundeve kao prošli put), a za umak sam koristila mozzarellu, goudu i suhu kobasicu. Ako vam se ne da mijesiti domaće njoke, iskoristite one kupovne. Moji su bili oduševljeni ručkom pa nema razloga da recept ne podijelim s vama pa da i vi probate.

njoki_kobasica

Vrijeme pripreme:

  • 1 sat

Sastojci za 4 osobe:

Njoki:

  • 500 g pirea od krumpira
  • 450 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli

Umak:

  • 100 g sjeckane rajčice
  • 300 ml šalše
  • 200 g suhe kobasice
  • 1 manji crveni luk
  • 125 g mozzarelle
  • 100 g goude
  • sol, papar, vegeta
  • malo sjeckanog peršina
  • chilli po želji

zapeceni_njoki_kobasica_mljac

Priprema:

Njoki:

od sastojaka za njoke umijesite smjesu, malo mekšu i oblikujte valjkasto, kao crviće, ali na debljinu njoka, cca 1cm. Režite ih nožem na dobro pobrašnjeloj podlozi da se ne zalijepe i stavite ih kuhati u više tura (ne sve odjednom da se ne zalijepe) u kipuću, slanu vodu, dok ne isplivaju na površinu – cca 2min. Izvadite ih u zdjelu i pouljite maslinovim uljem da se ne zalijepe.

Kad su njoki kuhani, pripremite umak.

Umak:

Na malo maslinovog ulja pržite sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte rajčicu – i šalšu i sjeckanu. Začinite i pustite da prokuha nekoliko minuta.

Njoke istresite u tepsiju u kojoj ćete ih peći. Na njoke izlijte umak te poslažite ribanu mozarrellu i ribanu goudu te sjeckane kobasice. Stavite peći na 200 stupnjeva, 20 minuta i kad je gotovo posipajte svježim sjeckanim peršinom. Poslužite toplo dok je sir još rastopljen.

Dobar tek!

njoki_kobasica_sir

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply