Ostalo/ Predjelo/ Slano

Krekeri sa sjemenkama

Nedavno sam bila na dijeti, ajmo to tako nazvati, i nisam jela proizvode od bijelog brašna tako da sam tražila alternativne načine za ono što mi treba. Tako sam našla i ove krekere koji ne sadrže brašno, nego samo sjemenke i psyllium prah. Psyllium prah možete nabaviti u Bio&Bio, a obzirom da u krekere ide svega 2 žlice, dosta dugo će vam potrajati. Ideju za krekere sam dobila sam web stranice Diet Doctor, malo modificirala, prilagodila mjere i to je to. Recept u nastavku!

Vrijeme pripreme:

  • 5 minuta + 1 sat pečenja

Mjera:

  • Šalica za kavu ili čaj od 2,5 dcl

Sastojci:

  • 1/3 šalice suncokretovih sjemenki
  • 2 žlice šalice chia sjemenki
  • 2 žlice lanenih sjemenki
  • 2 žlice sezama
  • 2 žlice vrhom pune psyllium praha
  • 1 žličica soli
  • 1 i pol šalica kipuće vode

Možete koristiti i druge sjemenke, koje imate doma. Bitno je da imate jednu šalicu koju ćete skoro do vrha napuniti sjemenkama, a omjere možete po želji.

Priprema:

Stavite grijati vodu. Sjemenke sipajte u šalicu dok je ne napunite skoro do vrha. Zatim istresite sjemenke u zdjelu, dodajte sol i psyllium prah te jako brzo ulijte kipuću vodu i miješajte. Morate biti brzi jer se psyllium prah naglo stisne.

Sve izlijte na papir za pečenje u veliku tepsiju za pećnicu, tanko razvucite preko cijelog papira i stavite peći s ventilatorom na 150 stupnjeva 60 min,  s tim da zadnjih 15 minuta isključite pećnicu da se krekeri samo posuše.

Pustite da se ohlade nakon pečenja i navalite. Možete ih jesti s čime želite ili čak i same. Jako su hrskavi i fini.

Uživajte!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply