Glavno jelo/ Predjelo/ Slano

Quiche od svega pomalo

Najbolje su one pite kada idete “pokrčiti” hladnjak pa nađete svašta i ubacite. Sočna, puna nadjeva i jednostavno odlična. Jako sam se iznenadila i zato vam dajem recept pa da isprobate i vi.

quiche

Prhko tijesto sam umjesto s maslacem napravila sa svinjskom mašću i ispalo je još bolje. Prhkije je i topi se u ustima.

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci:

Prhko tijesto:

  • 200 g glatkog brašna
  • 100 g svinjske masti
  • 1 žumanjak
  • 1 žličica soli
  • 1/2 dcl hladne vode

Nadjev:

  • 1 manja tikvica
  • 2 srednje mrkve
  • 2 žlice svježeg sira
  • 100 g kukuruza
  • 50 g slanine
  • 1 jaje
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 g gorgonzole
  • sol, papar

quiche

Priprema:

Od sastojaka za tijesto umijesiti glatku smjesu, staviti u prozirnu foliju i pustiti da odstoji u hladnjaku najmanje pola sata.

Za to vrijeme pripremite nadjev. Naribajte tikvicu i mrkve te dodajte sve ostale sastojke osim gorgonzole i slanine. Sve dobro izmiješajte.

Kada je tijesto odstajalo, razvaljajte ga i stavite u kalup za pite. Na tijesto poslažite slaninu narezanu na tanke trakice, izlijte nadjev i gore poslažite komadiće gorgonzole.

Stavite peći na 190 stupnjeva, 25 min ili dok tijesto sa strane ne dobije zlatno-smeđu boju. Možete poslužiti i toplo i hladno.

Dobar tek!

IMG_4342[1]

You Might Also Like