Glavno jelo/ Predjelo/ Prilozi/ Slano

Zapečeni grah s gljivama

zapečeni grah

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci za 2 osobe:

  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2,5 dcl pasirane rajčice
  • malo slanine ili kobasica
  • 500g graha (kuhanog)
  • 250g gljiva (iz konzerve ili svježih)
  • 1 žlica brašna
  • začini: sol, papar, vegeta, chili

 

Priprema:

Na ulju popržiti nasjeckani luk, češnjak i slaninu (ili kobasice). Kada luk dobije malo boje, dodati pasiranu rajčicu. Zatim umutiti brašno s malo vode i dodati u umak. Ako Vam se čini pregusto, dodati još rajčice. Začiniti solju, paprom, vegetom i čilijem.

Nakon što se umak prokuhao, cca 5 min, ugasiti vatru.

U tepsiju staviti gljive i grah i zaliti umakom od rajčice. Sve skupa dobro promiješati i staviti u pećnicu na 200 stupnjeva, 30 min.

Gotovi grah pustiti da se malo ohladi i poslužiti uz neku salatu.

Dobar tek!

You Might Also Like