Vrijeme pripreme:
45 min
Sastojci za 2 osobe:
- 1 veća glavica crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 2,5 dcl pasirane rajčice
- malo slanine ili kobasica
- 500g graha (kuhanog)
- 250g gljiva (iz konzerve ili svježih)
- 1 žlica brašna
- začini: sol, papar, vegeta, chili
Priprema:
Na ulju popržiti nasjeckani luk, češnjak i slaninu (ili kobasice). Kada luk dobije malo boje, dodati pasiranu rajčicu. Zatim umutiti brašno s malo vode i dodati u umak. Ako Vam se čini pregusto, dodati još rajčice. Začiniti solju, paprom, vegetom i čilijem.
Nakon što se umak prokuhao, cca 5 min, ugasiti vatru.
U tepsiju staviti gljive i grah i zaliti umakom od rajčice. Sve skupa dobro promiješati i staviti u pećnicu na 200 stupnjeva, 30 min.
Gotovi grah pustiti da se malo ohladi i poslužiti uz neku salatu.
Dobar tek!