Vrijeme pripreme:
1/2 sata
Vrijeme hlađenja:
2 – 3 sata
Sastojci za 6 tortilja:
- 6 tortilja (kupovnih)
- 300 g mliječnog namaza
- 2, 3 mlada luka
- 10 dag špinata
- 1 crvena paprika
- 10 dag kuhane šunke
- 1 veća konzerva tunjevine
- 20 dag sira (gouda)
- sol, papar
Priprema:
Pomiješati prvo mliječni namaz sa nasjeckanim mladim lukom i začinima. Špinat skuhati, ocijediti i nasjeckati ga sitno.
Zatim svaku tortilju namazati s tom smjesom (nemojte stavljati previše namaza, jer će priliom motanja puno sadržaja ispasti van.
Na namazanu tortilju staviti nasjeckani špinat, nasjeckanu papriku, šnjitu kuhane šunke, šnjitu ili dvije sira i sve zamotati.
Sa drugim tortiljama ponovite postupak, samo umjesto šunke stavite tunjevinu.
Zamotane tortilje omotati prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku da odstoji 2, 3 sata.
Narezati na ploške promjera 1 cm i poslužiti.