Pošto ovih dana pravimo puno sokova u sokovniku, ostaci voća su poslužili kao jedan od sastojaka za muffine. Ja sam koristila ostatke od jabuka i naranči.
Vrijeme pripreme:
45 min
Mjera:
šalica od 2,5 dcl
Sastojci za 12 muffina:
- 1 šalica voćnih ostataka
- 1 šalica glatkog brašna
- 1/3 šalice ulja
- 1,5 šalica mlijeka
- 1 žličica cimeta
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 jaje
Priprema:
Sve sastojke dobro izmiješati pjenjačom i napuniti kalupe za muffine.
Peći na 180 stupnjeva, 40-ak minuta.
Napomena: Ako ćete jesti vruće muffine, dosta su mekani. Imat ćete osjećaj da su sirovi, ali nisu. Čim odstoje (najmanje pola sata) stisnut će se, ali ipak ostati sočni.
Dobar tek!