Ima li što ljepše od mirisa hrane koji se širi cijelom kućom. Baš tako je danas zamirisala moja kuća…mirisima svježe pečenog tijesta. Napravila sam muffine od tijesta za pizzu i napunila ih patlidžanom, mrkvom, šunkom i sirom. Rezultat su bili pizza/pita muffini koji su pojedeni odmah nakon vađenja iz pećnice. Mljac 🙂
Vrijeme pripreme:
1 sat
Sastojci:
Tijesto:
- 250 g glatkog brašna
- pola svježeg kvasca
- pola dcl mlijeka
- pola žličice šećera
- 1 žličica soli
- pola dcl ulja
- 1 dcl tople vode
Nadjev:
- pola manjeg patlidžana
- 1 mrkva
- 10 dag kuhane šunke
- 10 dag sira goude ili nekog drugog topljivog sira
Priprema:
Prvo umijesite tijesto za pizzu. Ugrijte mlijeko sa pola žličice šećera i unutra razmrvite kvasac. Pustite kvasac da odstoji 10 min na toplom mjestu. Pripremite za to vrijeme ostale sastojke. Napravite u brašnu rupu i unutra stavite sol, ulje i toplu vodu te na kraju kvasac s mlijekom. Umijesite dok ne dobijete jednoličnu smjesu, ne pretvrdu niti premekanu. Pustite da odstoji na toplom mjestu barem pola sata, ili dok ne udvostruči količinu.
Nadjev:
Patlidžan izrežite na male kockice i popržite ga na tavi. Dodajte i malo vode da omekša. Svježu mrkvu naribajte. Isto napravite i sa šunkom i sirom.
Tijesto razvaljajte na tanko te izrežite na kocke veličine cca 7×7 cm ili procijenite sami koliko Vam treba da u kalupu za muffine prekrijete jedan utor. Poslažite tijesto na kalup i slažite redom ribanu mrkvu, patlidžan, šunku i sir te na kraju spojite krajeve.
Stavite peći na 200 stupnjeva, 20 minuta. Izvadite iz pećnice i premažite svaki s malo vode da omekša tijesto s gornje strane.
Dobar tek!