Glavno jelo/ Ostalo/ Predjelo/ Slano

Muffin pite

Ima li što ljepše od mirisa hrane koji se širi cijelom kućom. Baš tako je danas zamirisala moja kuća…mirisima svježe pečenog tijesta. Napravila sam muffine od tijesta za pizzu i napunila ih patlidžanom, mrkvom, šunkom i sirom. Rezultat su bili pizza/pita muffini koji su pojedeni odmah nakon vađenja iz pećnice. Mljac 🙂

YIeHyyh

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci:

Tijesto:

  • 250 g glatkog brašna
  • pola svježeg kvasca
  • pola dcl mlijeka
  • pola žličice šećera
  • 1 žličica soli
  • pola dcl ulja
  • 1 dcl tople vode

Nadjev:

  • pola manjeg patlidžana
  • 1 mrkva
  • 10 dag kuhane šunke
  • 10 dag sira goude ili nekog drugog topljivog sira

AjdPQ2y

Priprema:

Prvo umijesite tijesto za pizzu. Ugrijte mlijeko sa pola žličice šećera i unutra razmrvite kvasac. Pustite kvasac da odstoji 10 min na toplom mjestu. Pripremite za to vrijeme ostale sastojke. Napravite u brašnu rupu i unutra stavite sol, ulje i toplu vodu te na kraju kvasac s mlijekom. Umijesite dok ne dobijete jednoličnu smjesu, ne pretvrdu niti premekanu. Pustite da odstoji na toplom mjestu barem pola sata, ili dok ne udvostruči količinu.

Nadjev:

Patlidžan izrežite na male kockice i popržite ga na tavi. Dodajte i malo vode da omekša. Svježu mrkvu naribajte. Isto napravite i sa šunkom i sirom.

Tijesto razvaljajte na tanko te izrežite na kocke veličine cca 7×7 cm ili procijenite sami koliko Vam treba da u kalupu za muffine prekrijete jedan utor. Poslažite tijesto na kalup i slažite redom ribanu mrkvu, patlidžan, šunku i sir te na kraju spojite krajeve.

tijesto

mrkva

nadjev

spremno za pečenje

Stavite peći na 200 stupnjeva, 20 minuta. Izvadite iz pećnice i premažite svaki s malo vode da omekša tijesto s gornje strane.

Dobar tek!

You Might Also Like