Jednostavan, a oooodličan kolač.
Vrijeme pripreme:
40 min
Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 5 dag šećera
- 20 dag maslaca (ili margarina)
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 4 žlice brašna
- 1 prašak za pecivo
Krema:
- 1/2 litre slatkog vrhnja
- 20 dag čokolade za kuhanje
- 1 žlica šećera
Priprema:
Biskvit:
Žutanjke i šećer umutiti, dodati rastopljeni maslac i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka. Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180°C oko 20 min.
Krema:
Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provrije.
Pečeni biskvit probosti vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i krema stisne.
Mmmmm 🙂