Ja najviše volim jesti juhe i variva sa puno povrća. Jednostavno i brzo se pripremaju, a okrepljuju. Danas sam napravila jedno brzinsko varivo pa vam donosim recept.
Vrijeme pripreme:
30 min
Sastojci:
- 1 srednja tikvica
- 2 srednje mrkve
- 4 srednja krumpira
- 1 šalica graška
- 1 glavica crvenog luka
- 2 dcl pasirane rajčice
Noklice:
- 1 jaje
- 4 žlice brašna
- 1 žlica ulja
- 1 žlica hladne vode
- sol, papar
Priprema:
Narezati luk na komadiće i staviti pržiti na ulje. Nakon minutu dodati nasjeckanu tikvicu i mrkvu i pirjati 2-3 minute. Nakon toga dodati krumpir narezan na kockice i zaliti pasiranom rajčicom i vodom da prekrije povrće. Kuhati 15 minuta i nakon toga dodati grašak. Dolijevati vodu tek toliko da prekrije povrće i da se krčka.
Dok se varivo kuha, napravite noklice. Razmutite u šalici jaje, dodajte ulje, vodu, sol i papar i na kraju brašno. Sve dobro izmiješajte vilicom. Neka bude malo rjeđa smjesa pa će i samim time noklice biti mekše.
Stavljajte noklice malom žličicom u varivo i pustite da prokuhaju 10 minuta. Na kraju razmutite 1 žlicu brašna s malo vode i nalijte u varivo da se zgusne. Prokuhajte 5 min i to je to.
Dobar tek!