Vrijeme pripreme:
1 sat
Sastojci za kalup promjera 26 cm:
Tijesto:
- 200 g brašna
- 100 g maslaca
- pola dcl hladne vode
- žličica soli
- 1 žumanjak
Nadjev:
- 300 g brokule
- pola čašiće tekućeg jogurta
- 15 dag sira goude
- 10 dag sira ribanca
- 5 dag dimljene slanine
- 1 jaje
- sol, papar
Priprema:
Od sastojaka za tijesto umijesite prhko tijesto, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da odmori barem pola sata.
Za to vrijeme svježu brokulu natrgajte na manje komadiće (nije potrebno prije skuhati) i pomiješajte sa ostalim sastojcima, narezanom slaninom i naribanim sirom. Pustite malo sira sa strane.
Razvaljate tijesto u kalup, na njega isipajte nadjev i na kraju još po vrhu naribajte sira (goude).
Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva, oko pola sata, odnosno dok se sir lijepo ne zapeče.
Mmmmljac