Glavno jelo/ Predjelo/ Slano

Zelena pita

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci za kalup promjera 26 cm:

Tijesto:

  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca
  • pola dcl hladne vode
  • žličica soli
  • 1 žumanjak

Nadjev:

  • 300 g brokule
  • pola čašiće tekućeg jogurta
  • 15 dag sira goude
  • 10 dag sira ribanca
  • 5 dag dimljene slanine
  • 1 jaje
  • sol, papar

Priprema:

Od sastojaka za tijesto umijesite prhko tijesto, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da odmori barem pola sata.

Za to vrijeme svježu brokulu natrgajte na manje komadiće (nije potrebno prije skuhati) i pomiješajte sa ostalim sastojcima, narezanom slaninom i naribanim sirom.  Pustite malo sira sa strane.

Razvaljate tijesto u kalup, na njega isipajte nadjev i na kraju još po vrhu naribajte sira (goude).

Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva, oko pola sata, odnosno dok se sir lijepo ne zapeče.

Mmmmljac

You Might Also Like