Glavno jelo/ Slano

Piletina punjena sirom i špinatom

Ja osobno najviše od mesa volim piletinu, jer je najlaganija i mogu je pripremiti na razne načine. Ovaj put sam napravila pileća prsa punjena špinatom i sirom pečena u pećnici.

punjena piletina

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kg pilećeg filea
  • 10 dag špinata
  • 20 dag sira goude ili tilzita
  • 1 žlica senfa
  • začini: sol, papar, vegeta, kurkuma

 

Priprema:

Pileća prsa razrežite samo na jednom dijelu tako da dobijete vrećice za punjenje. Dobro ih začinite sa svim začinima i premažite senfom.

Špinat kratko prokuhajte (1 min) u vodi, ocijedite ga i pustite da se malo ohladi.

špinat

Kada se špinat ohladio poslažite ga na meso preko cijele površine i na kraju naribajte sir. Sve skupa zarolajte i spojite sa čačkalicama.

piletina

Pecite na 180 stupnjeva, 30-ak minuta, odnosno dok meso ne dobije lijepo zlatnu boju. Ja sam sa mesom u tepsiji pekla i krumpire kao prilog.

Dobar tek!

 

You Might Also Like