Ja osobno najviše od mesa volim piletinu, jer je najlaganija i mogu je pripremiti na razne načine. Ovaj put sam napravila pileća prsa punjena špinatom i sirom pečena u pećnici.
Vrijeme pripreme:
1 sat
Sastojci za 4 osobe:
- 1 kg pilećeg filea
- 10 dag špinata
- 20 dag sira goude ili tilzita
- 1 žlica senfa
- začini: sol, papar, vegeta, kurkuma
Priprema:
Pileća prsa razrežite samo na jednom dijelu tako da dobijete vrećice za punjenje. Dobro ih začinite sa svim začinima i premažite senfom.
Špinat kratko prokuhajte (1 min) u vodi, ocijedite ga i pustite da se malo ohladi.
Kada se špinat ohladio poslažite ga na meso preko cijele površine i na kraju naribajte sir. Sve skupa zarolajte i spojite sa čačkalicama.
Pecite na 180 stupnjeva, 30-ak minuta, odnosno dok meso ne dobije lijepo zlatnu boju. Ja sam sa mesom u tepsiji pekla i krumpire kao prilog.
Dobar tek!