Glavno jelo/ Slano/ Umaci

Umak od teleće jetrice

Ovaj umak je brzo gotov, a okus je intenzivan i izvrsno paše uz palentu.

Vrijeme pripreme:

30 min

  • Sastojci za 2 – 3 osobe:
  • 700 g teleće jetrice
  • 2 srednje glavice luka
  • 2 dcl crnog vina
  • 1 žlica brašna
  • začini (sol, papar, vegeta)

Priprema:

Na ulju popržite nasjeckani luk. Kada postane staklast, dodajte na komadiće narezanu jetricu. Pržite 10-ak minuta i podlijte s 2 dcl crnog vina. Dodajte i 1 dcl vode. Kuhajte još 20-ak minuta. Ako se voda jako pokuhala, dodajte još malo. Sa strane umutite žlicu brašna s vodom i dodajte u umak. Kuhajte još 5 minuta, začinite po želji i sklonite s vatre.

Poslužite toplo uz palentu.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply