Bez glutena/ Slatko/ Torte

Torta od naranče i čokolade (bez brašna)

Vrijeme pripreme:

2 sata

Sastojci za kalup promjera 26 cm:

  • 2 naranče (srednje veličine)
  • 6 jaja
  • pola praška za pecivo
  • pola žličice soda bikarbone
  • 200 g mljevenih oraha
  • 150 g šećera
  • 50 g kakaa

Glazura:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Prvo je potrebno skuhati naranče kako bi se iz njih maknula gorčina. Kuhajte ih s korom pola sata, zatim bacite vodu i kuhajte još pola sata. Kada su skuhane, rastvorite ih i izvadite koštice, a zatim ih sameljite u pire sa štapnim mikserom.

Nakon toga miksajte jaja sa šećerom 10-ak minuta i u dobivenu smjesu dodajte ostale sastojke i na kraju umiješajte pire od naranči. Izlijte smjesu u kalup za pečenje i pecite kolač na temperaturi od 180 stupnjeva, 45 min. Nakon pola sata provjerite čačkalicom.

Kada je torta pečena, otopite čokoladu i vrhnje za kuhanje na vatri dok god ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica čokolade(nemojte dopustiti da zakuha).

Glazuru izlijte po torti i pustite da odstoji sat vremena van hladnjaka i zatim je stavite u hladnjak na najmanje 4 sata.

You Might Also Like