Vrijeme pripreme:
2 sata
Sastojci za kalup promjera 26 cm:
- 2 naranče (srednje veličine)
- 6 jaja
- pola praška za pecivo
- pola žličice soda bikarbone
- 200 g mljevenih oraha
- 150 g šećera
- 50 g kakaa
Glazura:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 200 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Prvo je potrebno skuhati naranče kako bi se iz njih maknula gorčina. Kuhajte ih s korom pola sata, zatim bacite vodu i kuhajte još pola sata. Kada su skuhane, rastvorite ih i izvadite koštice, a zatim ih sameljite u pire sa štapnim mikserom.
Nakon toga miksajte jaja sa šećerom 10-ak minuta i u dobivenu smjesu dodajte ostale sastojke i na kraju umiješajte pire od naranči. Izlijte smjesu u kalup za pečenje i pecite kolač na temperaturi od 180 stupnjeva, 45 min. Nakon pola sata provjerite čačkalicom.
Kada je torta pečena, otopite čokoladu i vrhnje za kuhanje na vatri dok god ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica čokolade(nemojte dopustiti da zakuha).
Glazuru izlijte po torti i pustite da odstoji sat vremena van hladnjaka i zatim je stavite u hladnjak na najmanje 4 sata.