Glavno jelo/ Slano

Maneštra

Vrijeme pripreme:

1 i pol sat

Sastojci za cca 4 litre:

  • 1/2kg graha
  • 3 mrkve
  • 3 klipa kukuruza
  • 1 korabica
  • 1 celer
  • 1/2 kg suhih kostiju ili nekog drugog suhog mesa
  • 2 srednja krumpira
  • peršin
  • začini

Priprema:

U vodu staviti kuhati grah, mrkvu, celer, korabicu, krumpir narezan na kockice i suhe kosti. Kuhati oko sat i pol, odnosno dok ne omekša svo povrće. Kada povrće omekša, izvaditi suhe kosti i 1 mrkvu (ostalo pustiti u loncu).

Štapnim mikserom usitniti većinu sadržaja (ne sve) tako da ostane nešto i u komadićima. Miksanjem ćete dobiti gustoću i nije potrebno dodavanje zaprške.

U posebnom loncu skuhati kukuruz. Ako se radi o kukuruzu šećercu, dovoljno je kuhati 10-ak minuta, jer daljnjim kuhanjem kukuruz samo nepotrebno otvrdne. Uzeti jedan kuhani kukuruz i nožem odvojiti zrna. U lonac s maneštrom staviti zrna kukuruza i vratiti suho meso i mrkvu. Prokuhati još 15 minuta, začiniti i staviti klipove kukuruza.

I to je to. Ukoliko skuhate veću količinu kao ja, imat ćete ručak za 2-3 dana.

Dobar tek!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply