Glavno jelo/ Ostalo/ Slano

Totalno zdrava pizza

Ako niste primijetili u zadnjih godinu dana je došao novi zdravi val, a to je pizza s podlogom od cvjetače iliti karfiola. Pa da budem iskrena, bila sam skeptična iz više razloga, em ne volim previše karfiol, em iz razloga što sam mislila da će se podloga raspadati, ali upravo suprotno. Cvjetača je u ovoj ulozi totalno neutralna, a “tijesto” je kompaktno i što je najbitnije zdravije od običnog tijesta i manji je osjećaj težine nakon što pojedete krišku, dvije.

Manje više svi recepti za podlogu od karfiola su jednaki, a ja sam isprobala onaj sa sirom, ne baš totalno light verziju 🙂 pa evo recepta u nastavku:

Vrijeme pripreme:

  • 45 min

Sastojci za podlogu/tijesto: za pleh veliki, od pećnice

  • 700 g karfiola
  • 250 g sira goude
  • 1 jaje
  • sol, papar

Priprema:

Svježu cvjetaču naribati na srednji reibež i popržiti 5 minuta u tavici da otpusti vlagu. Pustite da se malo ohladi i pomiješajte s naribanim sirom i jajetom.

Tijesto utisnite u kalup na papir za pečenje u tankom sloju i stavite peći na 200 stupnjeva, 15-20 minuta. Kada poprimi zlatno-smeđu boju, izvadite iz pećnice i stavite nadjev koji želite. Ja sam stavila pasatu, ribanu šunku i sir, pekla 15-ak minuta i na kraju kada sam izvadila iz pećnice sam dodala cherry rajčice, feta sir i svježi matovilac.

Sve u svemu jako sam zadovoljna i definitivno ću nastaviti pripremati ovakvu pizzu.

U slast!

You Might Also Like