Brzi recepti/ Glavno jelo/ Predjelo/ Slano/ Zdravije

Pita od jaja i povrća

Ova pita je pravi fitness ručak 🙂 Puna je proteina i k tome bez glutena i vege, a jaaako ukusna. Ja sam stavila smrznuto povrće, ali vi možete staviti unutra što god vam padne na pamet, a pogotovo ako imate nešto u hladnjaku što treba uskoro potrošiti. Slobodno ubacite sve što volite u količinama koje želite.

Vrijeme pripreme:

  • 20 min

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 2 žlice pirovog brašna
  • 400 g smrznutog povrća – ja sam koristila meksički mix
  • 100 g naribanog sira goude ili mozarelle
  • 1 žlica pesto genovese (opcionalno)
  • sol, papar, chili

Umak (opcionalno):

  • 2 žlice mlječnog namaza
  • 1 žlica grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
  • 1 žlica pesto genovese
  • 1 mala žličica soli

 

Priprema:

Prvo prodinstajte smrznuto povrće. Malo podlijte vodom i dok se voda pokuha, sklonite s vatre.

U drugoj zdjeli pjenjačom razmutite jaja. U jaja dodajte brašno, naribani sir, začine i pesto genovese. Na kraju polako žlicu po žlicu dodavajte povrće i miješajte. Nemojte sve odjednom dodavati vrelo povrće da se jaja ne zgrušaju.

Kada ste dodali sve povrće izlijte u malu tepsiju (20x30cm) na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 25-30 minuta na opciji bez ventilatora.

Pita je gotova kada dobije zlatnosmeđu boju sa gornje strane i na dodir je kao pečeni biskvit.

Poslužite sa umakom po želji!

You Might Also Like