Uskoro stižu blagdani i to je vrijeme kada više vremena provodimo u kuhinji isprobavajući recepte ili kuhamo i pečemo već dobre, stare, isprobane. U nizu blagdanskih recepata, donosim vam recept za jednostavnu i sočnu tortu od mrkve i jabuka koja, uz malo dekoracije, može jako lijepo ukrasiti blagdanski stol. Ova torta od mrkve i jabuka je jednostavna za pripremu tako da vam neće oduzeti puno vremena u ovo, ionako već, užurbano vrijeme.
Mrkva i jabuke su glavne zvijezde ove torte i iako su većinu ljudi na prvu skeptični oko odabira mrkve kao sastojka torte, obično se razuvjere već nakon prvog griza. Mrkva je slatka i ne dominira u kolaču pa da ne znate da se radi o mrkvi, ne biste nikada ni pogodili.
Zbog raskošnih zimskih začina kao što su cimet i đumbir, ovo je jedna prava blagdanska, mirisna torta koja je dostojna Božićnog stola!
U nastavku donosim recept!

Sastojci:
- 250g naribane mrkve
- 250g naribanih jabuka (oko 2 manje jabuke)
- 2 jaja
- 150 g oštrog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 50g maslaca
- 2 žlice nerafiniranog smeđeg ili običnog šećera
- 1 žlice cimeta
- 1 žlica đumbira u prahu
- 1 dcl mlijeka
- 100g suhih brusnica
Priprema:
Pjenasto umutite jaja i šećer. Dodajte u smjesu otopljeni maslac, i mlijeko. Još malo izmiješajte.
Zatim dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i opet izmiksajte, ali ne predugo. Dovoljno je samo da se sastojci spoje.
Dodajte sve ostale sastojke i sve ih izmiksajte.
Stavite u kalup promjera 24cm i pecite na temperaturi 170 stupnjeva, 45 minuta (opcija bez ventilatora).
Nakon toga izvadite, pustite da se ohladi i poslužite.





