Biskviti/ Božić/ Brzi recepti/ Slatko/ Torte

Torta od mrkve i jabuka

U nizu božićnih recepata, donosim vam recept za jednostavnu i sočnu tortu od mrkve i jabuka koja, uz malo dekoracije, može jako lijepo ukrasiti blagdanski stol. Kao što sam već napisala, jednostavna je za pripremu tako da vam neće oduzeti puno vremena u ovo, ionako već, užurbano vrijeme.

No, dosta priče, stiže recept!

Sastojci:

  • 250g naribane mrkve
  • 250g naribanih jabuka (oko 2 manje jabuke)
  • 2 jaja
  • 150 g oštrog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 50g maslaca
  • 2 žlice nerafiniranog smeđeg ili običnog šećera
  • 1 žlice cimeta
  • 1 žlica đumbira u prahu
  • 1 dcl mlijeka
  • 100g suhih brusnica

Priprema:

Pjenasto umutite jaja i šećer. Dodajte u smjesu otopljeni maslac, i mlijeko. Još malo izmiješajte.

Zatim dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i opet izmiksajte, ali ne predugo. Dovoljno je samo da se sastojci spoje.

Dodajte sve ostale sastojke i sve ih izmiksajte.

Stavite u kalup promjera 24cm i pecite na temperaturi 170 stupnjeva, 45 minuta (opcija bez ventilatora).

Nakon toga izvadite, pustite da se ohladi i poslužite.

You Might Also Like