U nizu božićnih recepata, donosim vam recept za jednostavnu i sočnu tortu od mrkve i jabuka koja, uz malo dekoracije, može jako lijepo ukrasiti blagdanski stol. Kao što sam već napisala, jednostavna je za pripremu tako da vam neće oduzeti puno vremena u ovo, ionako već, užurbano vrijeme.
No, dosta priče, stiže recept!

Sastojci:
- 250g naribane mrkve
- 250g naribanih jabuka (oko 2 manje jabuke)
- 2 jaja
- 150 g oštrog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 50g maslaca
- 2 žlice nerafiniranog smeđeg ili običnog šećera
- 1 žlice cimeta
- 1 žlica đumbira u prahu
- 1 dcl mlijeka
- 100g suhih brusnica
Priprema:
Pjenasto umutite jaja i šećer. Dodajte u smjesu otopljeni maslac, i mlijeko. Još malo izmiješajte.
Zatim dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo i opet izmiksajte, ali ne predugo. Dovoljno je samo da se sastojci spoje.
Dodajte sve ostale sastojke i sve ih izmiksajte.
Stavite u kalup promjera 24cm i pecite na temperaturi 170 stupnjeva, 45 minuta (opcija bez ventilatora).
Nakon toga izvadite, pustite da se ohladi i poslužite.