Nisam dugo bila aktivna na blogu pa je krajnje vrijeme da objavim jedan lagani, ljetni desertić. Desert je bez glutena i rafiniranih šećera sa svježim voćem. Mmmm, ako vam zvuči primamljivo, isprobajte.
Vrijeme pripreme:
- 1 sat
Sastojci za kalup promjera 28 cm:
- 100 g zobenog brašna
- 150 g bademovog brašna
- 125 g maslaca sobne temperature
- prstohvat soli
- 1 žumanjak
- 1 žlice nerafiniranog smeđeg šećera
- korica 1 limuna
Dodatno:
- 6 srednjih breskvi narezanih na četvrtine
- 1 šalica šumskog voća
- pola šalice mljevenih lješnjaka
Priprema:
Tijesto:
Sve sastojke za tijesto pomiješajte u jednu masnu, ujednačenu kuglu. Odmah rasporedite ravnomjerno u kalup i stavite peći 10 minuta na temperaturu 190 stupnjeva, bez ventilatora.
Kada izvadite iz pećnice poslažite po krajevima breskve, u sredinu stavite šumsko voće i pospite sredinu sa mljevenim lješnjacima.
Vratite u pećnicu na još 15 minuta na istu temperaturu.
Nakon 15 minuta izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
Poslužite uz sladoled od vanilije, šlag ili uz domaću marmeladu.
Uživajte!