Slatko/ Zdravije

Ljetna pita s breskvama

Nisam dugo bila aktivna na blogu pa je krajnje vrijeme da objavim jedan lagani, ljetni desertić. Desert je bez glutena i rafiniranih šećera sa svježim voćem. Mmmm, ako vam zvuči primamljivo, isprobajte.

Vrijeme pripreme:

  • 1 sat

Sastojci za kalup promjera 28 cm:

  • 100 g zobenog brašna
  • 150 g bademovog brašna
  • 125 g maslaca sobne temperature
  • prstohvat soli
  • 1 žumanjak
  • 1 žlice nerafiniranog smeđeg šećera
  • korica 1 limuna

Dodatno:

  • 6 srednjih breskvi narezanih na četvrtine
  • 1 šalica šumskog voća
  • pola šalice mljevenih lješnjaka

Priprema:

Tijesto:

Sve sastojke za tijesto pomiješajte u jednu masnu, ujednačenu kuglu. Odmah rasporedite ravnomjerno u kalup i stavite peći 10 minuta na temperaturu 190 stupnjeva, bez ventilatora.

Kada izvadite iz pećnice poslažite po krajevima breskve, u sredinu stavite šumsko voće i pospite sredinu sa mljevenim lješnjacima.

Vratite u pećnicu na još 15 minuta na istu temperaturu.

Nakon 15 minuta izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.

Poslužite uz sladoled od vanilije, šlag ili uz domaću marmeladu.

Uživajte!

You Might Also Like