Keksi/ Slatko

Međimurski kruheki

Ovi keksi su odlični, a jednostavni za pripremu. Recept sam dobila od prijateljice iz Međimurja. Iznutra su mekani, jer se vrlo kratko peku.

Vrijeme pripreme:

pola sata

Sastojci za 30 keksi:

  • 3 jaja
  • 15 dag šećera u prahu
  • 20 dag čokolade u prahu
  • 25 dag mljevenih oraha
  • 7 žlica oštrog brašna
  • 1/2 praška za pecivo

 

Priprema:

Prvo pjenasto izmutiti jaja sa šećerom u prahu. Dodati preostale sastojke osim oraha. Kada ve dobro izmutite mikserom, dodajte orahe i pomiješajte kuhačom.

Prilikom oblikovanja keksi, ruke umačite u šećer u prahu, jer se jako lijepi i nemoguće ih je oblikovati bez močenja ruku u šećer. Morat ćete i nekoliko puta oprati ruke, jer će se nešto zalijepiti za prste. Sve to je na kraju nevažno, jer je krajnji rezultat odličan.

Kekse slažite na papir za pečenje s malim razmakom jer će se raširiti. Peći na 180 stupnjeva samo 10 min. Izvadite ih iz pećnice i pustite da odstoje sat vremena da se malo stvrdnu.

You Might Also Like