Predjelo/ Prilozi/ Slano

Jednostavni i brzi slani muffini

Ako ste u potrazi za nekim jednostavnim receptom, onda ste na pravom mjestu. Muffini se mogu raditi i na slatki i na slani način, a ja osobno volim i jedan i drugi. Danas sam isprobala slanu verziju sa tikvicama, a drugu sa hokaido tikvom. Ova verzija je odlična jer su muffini zbog dodatka tikvica i hokaido tikve sočni i nimalo suhi, kakvi obično znaju biti. Ovakva vrsta slanih muffina može biti predjelo, prilog glavnom jelu, a meni osobno najdraži način je spakirati ih i ponijeti sa sobom na posao ili na vikend izlet.

Od obje verzije muffina, ukupno dobijete oko 20 muffina srednje veličine. Mjera je na čajne šalice tako da je i priprema jednostavna i brza. Ako na volite okus tune, ne morate je dodati u smjesu.

Preporučujem vam da isprobate ovaj jednostavan i fin recept. Mljac 🙂

Muffini

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci za 20 muffina:

Mjere su za šalicu od 2,5 dcl

Muffini s tikvicom:

  • 3 jaja
  • 1 manja tikvica
  • 1 mali crveni luk
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 1/2 šalice ribanog parmezana
  • mala konzerva tune (80g) (opcionalno)
  • 1 peperoncino sitno sjeckani (opcionalno)
  • 1/2 dcl maslinovog ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • sol, malo origana i bosiljka

Muffini s hokaido tikvom:

  • 100g hokaido tikve
  • 1 jaje
  • 1/2 male glavice crvenog luka
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 1/2 šalice ribanog parmezana
  • mala konzerva tune (80g) (opcionalno)
  • 1 peperoncino sitno sjeckani (opcionalno)
  • 1/2 dcl maslinovog ulja
  • 1/2 dcl mlijeka
  • sol, malo origana

Muffini

Priprema:

Muffini s tikvicom:

Prvo razmutiti jaja i unutra dodati naribanu tikvicu i ostale sastojke. Sve skupa dobro kuhačom izmiješati i napuniti kalup za muffine. Trebalo bi doći točno 12 muffina.

Peći na 180 stupnjeva bez ventilatora, 20 min, dok s gornje strane ne poprime zlatno-smeđu boju.

Muffini s hokaido tikvom:

Razmutiti jaja i unutra dodati naribanu tikvu i sve ostale sastojke. Sve dobro izmiješati i napuniti kalup za muffine. Od ove verzije dođe 9 muffina.

Peći na 180 stupnjeva bez ventilatora, 20 min, dok s gornje strane ne poprime zlatno-smeđu boju.

Napomena:

Neka vas ne zabrinjava što je smjesa jako gusta. Tijekom pečenja se parmezan otopi iznutra i muffini na kraju budu sočni.

[supsystic-gallery id=10 position=center]

You Might Also Like