Glavno jelo/ Predjelo/ Slano

Tjestenina s tunom i gorgonzolom

tjestenina_tuna

tjestenina_tuna

Volim eksperimentirati s receptima, a ovaj recept je rezultat jednog nedjeljnog eksperimenta:)

Sastojci za 2 osobe:

  • 300 g tjestenine
  • 1 konzerva tune
  • 150g gorgonzole
  • 1 vrhnje za kuhanje
  • 10 dkg tvrdog sira
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • sol, papar, kurkuma, peršin

Priprema:

Na malo maslaca popržite luk narezan na kockice i sitno nasjeckan češnjak. Kada požuti, dodajte mu vrhnje za kuhanje i gorgonzolu. Pustite da se gorgonzola otopi te dodajte konzervu tune. Začinite po želji sa raznim začinima koje volite (ja sam koristila sol, papar, kurkumu, malo origana i peršin). Nakon toga pustite još da se prokuha 10-ak minuta. Skinite s vatre te umiješajte skuhanu tjesteninu. Prilikom posluživanja, posipajte sa naribanim sirom i uživajte!

Dobar tek!

You Might Also Like