Volim eksperimentirati s receptima, a ovaj recept je rezultat jednog nedjeljnog eksperimenta:)
Sastojci za 2 osobe:
- 300 g tjestenine
- 1 konzerva tune
- 150g gorgonzole
- 1 vrhnje za kuhanje
- 10 dkg tvrdog sira
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- sol, papar, kurkuma, peršin
Priprema:
Na malo maslaca popržite luk narezan na kockice i sitno nasjeckan češnjak. Kada požuti, dodajte mu vrhnje za kuhanje i gorgonzolu. Pustite da se gorgonzola otopi te dodajte konzervu tune. Začinite po želji sa raznim začinima koje volite (ja sam koristila sol, papar, kurkumu, malo origana i peršin). Nakon toga pustite još da se prokuha 10-ak minuta. Skinite s vatre te umiješajte skuhanu tjesteninu. Prilikom posluživanja, posipajte sa naribanim sirom i uživajte!
Dobar tek!