Šarena juha

Za mene je uvijek pravo vrijeme za juhicu pa makar i na 40 stupnjeva po ljeti. Juha je brzo gotova, pogotovo ona koja sadrži samo povrće, a hranjiva je i zdrava.

Vrijeme pripreme:

  • 20 min

Sastojci:

  • 2 mrkve srednje veličine
  • 1 manji krumpir
  • pola glavice crvenog luka
  • 1 manji korijen peršina
  • 2 žlice pasate, a može i 1 manja svježa rajčica
  • 1/2 dcl vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica kurkume
  • sol, papar, vegeta
  • svježi peršin

 

Priprema:

Povrće oprati, narezati i staviti u vodu da se kuha. Voda treba prekriti povrće. dodati začine i kuhati dok povrće ne omekša.

Kada je povrće omekšalo, izliti sastojke u blender i izmiksati da dobijete glatku, jednoličnu juhu. Vratiti u lonac i staviti na štednjak. Dodati vrhnje za kuhanje, začiniti dodatno ako još nešto od začina nedostaje i prokuhati još minutu, dvije.

Poslužiti toplo sa svježe narezanim peršinom.

Dobar tek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *