Za mene je uvijek pravo vrijeme za juhicu pa makar i na 40 stupnjeva po ljeti. Juha je brzo gotova, pogotovo ona koja sadrži samo povrće, a hranjiva je i zdrava.
Vrijeme pripreme:
- 20 min
Sastojci:
- 2 mrkve srednje veličine
- 1 manji krumpir
- pola glavice crvenog luka
- 1 manji korijen peršina
- 2 žlice pasate, a može i 1 manja svježa rajčica
- 1/2 dcl vrhnja za kuhanje
- 1 žličica kurkume
- sol, papar, vegeta
- svježi peršin
Priprema:
Povrće oprati, narezati i staviti u vodu da se kuha. Voda treba prekriti povrće. dodati začine i kuhati dok povrće ne omekša.
Kada je povrće omekšalo, izliti sastojke u blender i izmiksati da dobijete glatku, jednoličnu juhu. Vratiti u lonac i staviti na štednjak. Dodati vrhnje za kuhanje, začiniti dodatno ako još nešto od začina nedostaje i prokuhati još minutu, dvije.
Poslužiti toplo sa svježe narezanim peršinom.
Dobar tek!