Ove kiflice su vrlo jednostavne za pripremu, a prefine i mekane. Probajte i vi!
Vrijeme pripreme:
1 i pol sat
Sastojci za 32 kiflice:
- 1/2 kg brašna
- 1 jaje
- 1 i pol žličica soli
- 1 žličica šećera
- 125 ml ulja
- 125 ml mlijeka
- 1 svježi kvasac
- sir gouda za punjenje
Priprema:
Razmutiti kvasac u malo toplog mlijeka i šećera te pustiti 10 minuta da odstoji.
Zatim u posebnoj posudi izmiješati sve ostale sastojke i staviti na kraju kvasac razmućen u mlijeku. Umijesiti tijesto te pustiti da odstoji (na toplom) pola sata.
Tijesto razdvojiti na 4 jednaka dijela, razvaljati u krugove i krugove prerezati na osam dijelova. Na najširi dio staviti kockicu sira te zamotati. Namazati svaku kiflicu razmućenim jajetom u posipati lanenim sjemenkama ili sezamom.
Pecite na 180 stupnjeva, 20 minuta ili dok ne porumene.