Patrizia se potrudila i napravila canellone. Hvala 🙂
Vrijeme pripreme:
45 minuta
Sastojci za 2 osobe:
- 10 cannellona
- 1 jaje
- 250 g sira ricotta
- 250 g goude
- 150 g špinata
- 3 češnja češnjaka
- 2 dcl vrhnja za kuhanje
- 100 g parmezana
- 3 žlice maslinovog ulja
- začini: sol, papar
Priprema:
1. Cannellone kuhamo 2 minute u posoljenoj vodi samo da malo omekšaju
2. Špinat izdinstati na maslinovom ulju i češnjaku
3. Razmutimo jaje u zdjeli sa malo soli i papra pa dodamo sir ricottu, polovicu parmezana , naribane gaude i špinat – sve dobro izmiješamo
4. Dobivenom smjesom punimo cannellone i slažemo jedan do drugog u namašćenu vatrostalnu posudu.
5. U zdjeli promiješamo vrhnje za kuhanje sa ostatkom parmezana (po želji dodati još naribane gaude) i to prelijemo preko canellona.
Stavite peći na 200 C 30-35 min.
Uz jelo poslužite neku zelenu salatu.
Dobar tek i MLJAC!