Glavno jelo/ Predjelo/ Slano

Cannelloni sa sirom i špinatom

canelonni

canelonni

Patrizia se potrudila i napravila canellone. Hvala 🙂

Vrijeme pripreme:

45 minuta

Sastojci za 2 osobe:

  • 10 cannellona
  • 1 jaje
  • 250 g sira ricotta
  • 250 g goude
  • 150 g špinata
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • 100 g parmezana
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • začini: sol, papar

Priprema:

1. Cannellone kuhamo 2 minute u posoljenoj vodi samo da malo omekšaju

2. Špinat izdinstati na maslinovom ulju i češnjaku

3. Razmutimo jaje u zdjeli sa malo soli i papra pa dodamo sir ricottu, polovicu parmezana , naribane gaude i špinat – sve dobro izmiješamo

4. Dobivenom smjesom punimo cannellone i slažemo jedan do drugog u namašćenu vatrostalnu posudu.

5. U zdjeli promiješamo vrhnje za kuhanje sa ostatkom parmezana (po želji dodati još naribane gaude) i to prelijemo preko canellona.

Stavite peći na 200 C 30-35 min.

Uz jelo poslužite neku zelenu salatu.

Dobar tek i MLJAC!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply