Slatko/ Torte

Čokoladna torta s narančama

Ova torta je nastala sasvim slučajno, jer su mi se jele naranče i čokolada pa sam odlučila napraviti taj spoj u torti. Biskvit je čokoladni s koricom naranče, krema je od vanilije, a nakremu su poslagane naranče koje su prethodno prokuhane u vodi s malo ruma. Ako volite sve sastojke, svakako isprobajte!

čokoladna torta s narančom

Vrijeme pripreme:

1 i pol sat

Sastojci:

  • 200 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • 2 i pol žlice kakaa
  • 1/2 praška za pecivo
  • 150 ml mlijeka
  • 200 g brašna
  • korica jedne naranče

Krema:

  • 400 ml mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 ml soka od naranče
  • 2 naranče za poslagati na kremu
  • 15 dag maslaca

 

Priprema:

Biskvit:

Prvo pjenasto izmiksajte šećer i maslac i dodavajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte sve preostale sastojke i sve dobro izmiksajte. Nalijte u kalup (promjera 26 ili 24 cm) te stavite peći na 200 stupnjeva, 25 min. Probajte čačkalicom da li je bisvit gotov.

Krema:

Izmjerite 300 ml mlijeka u posudu za kuhanje i stavite grijati. 100 ml stavite u posebnu posudu i unutra dodajte brašno, šećer, vaniliju i sok od naranče. Kada mlijeko na peći postane vruće, stavite u njega smjesu sa ostalim sastojcima za kremu.Kuhajte barem 5 min dok ne postane gusto, malo gušće nego kada kuhate puding.

Pustite kremu da se dobor ohladi.

Naranče:

Naranče narežite na tanke kriške i stavite kuhati u vodu u koju ste dodali 1 žlicu ruma. Pustite da prokuhaju 2-3 min i pustite da se ohlade. Kad se ohlade, maknite im koru.

naranče na kremi

Kada se biskvit ohladio, prerežite ga na 3 dijela ako imate kalup manjeg promjera ili na dva dijela, ako je kalup veći.

U kremu dodajte pjenasto izrađeni maslac.

Zatim kremom namažite biskvit, poslažite na kremu kriške naranče i poklopite s drugim dijelom biskvita. Prelijte sve čokoladnom glazurom i ukrasite po želji. Čokoladnu glazuru napravite po želji, kako inače radite. Ja samo otopim čokoladu sa par žlica vode i s malo maslaca.

glazura

Pustite da se dobro ohladi, 2-3 sata ili najbolje preko noći i poslužite.

čokoadna torta

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply