Polpete od slanutka i leće

Nakon dugo vremena, jedan vegetarijanski recept. Polpete od slanutka i leće s umakom od jogurta i senfa. Fino, zdravo i jednostavno za pripremu pa kud ćeš bolje.

Ovih dana sam bila zauzeta poslom, a uhvatio me i proljetni umor pa nisam dugo ništa fotkala, a hranila sam se nabrzaka ili sa već odavno isprobanim receptima, ali dolaskom novog godišnjeg doba, donosim i nove recepte. Prvi u nizu pročitajte u nastavku.

Vrijeme pripreme:

  • 30 min

Sastojci:

Polpete:

  • Mala konzerva slanutka (400g)
  • Mala konzerva leće (400g)
  • 1 režanj češnjaka
  • Začini: sol, papar, kurkuma, chili u prahu

Umak:

  • 1 čašica grčkog jogurta
  • 1 žličica svježeg vlasca, nasjeckanog
  • Pola žličice dijon senfa
  • Sol

Priprema:

Polpete:

Slanutak i češnjak sameljite u multipraktiku. Njemu dodajte ocijeđenu leću iz konzerve i začine. Oblikujte male polpetice, poslažite na papir za pečenje i sa svake strane pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva. Izvadite iz pećnice da se do kraja ohlade. Polpete su malo suhe, ali za to pripremao umak uz njih.

Umak:

Pomiješajte žlicom grčki jogurt, vlasac, senf i prstohvat soli i umak je gotov. Poslužite uz polpete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *