Nakon dugo vremena, jedan vegetarijanski recept. Polpete od slanutka i leće s umakom od jogurta i senfa. Fino, zdravo i jednostavno za pripremu pa kud ćeš bolje.
Ovih dana sam bila zauzeta poslom, a uhvatio me i proljetni umor pa nisam dugo ništa fotkala, a hranila sam se nabrzaka ili sa već odavno isprobanim receptima, ali dolaskom novog godišnjeg doba, donosim i nove recepte. Prvi u nizu pročitajte u nastavku.
Vrijeme pripreme:
- 30 min
Sastojci:
Polpete:
- Mala konzerva slanutka (400g)
- Mala konzerva leće (400g)
- 1 režanj češnjaka
- Začini: sol, papar, kurkuma, chili u prahu
Umak:
- 1 čašica grčkog jogurta
- 1 žličica svježeg vlasca, nasjeckanog
- Pola žličice dijon senfa
- Sol
Priprema:
Polpete:
Slanutak i češnjak sameljite u multipraktiku. Njemu dodajte ocijeđenu leću iz konzerve i začine. Oblikujte male polpetice, poslažite na papir za pečenje i sa svake strane pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva. Izvadite iz pećnice da se do kraja ohlade. Polpete su malo suhe, ali za to pripremao umak uz njih.
Umak:
Pomiješajte žlicom grčki jogurt, vlasac, senf i prstohvat soli i umak je gotov. Poslužite uz polpete.