Brzi recepti/ Pite/ Slano

Kupus kiflice

Iako se zovu kupus, ove kiflice se ne rade od kupusa niti sadrže kupus. Dobile su ime zbog toga što se listaju kao lisnato tijesto, u slojevima. Vrlo ih je lako napraviti, a oblikovanje je brže nego kod klasičnih kiflica.

Vrijeme pripreme:

  • 3 sata

Sastojci:

  • 500g glatkog brašna
  • 10g soli
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 5g šećera
  • 1 bjelanjak
  • 50ml ulja
  • 150ml vode
  • 125ml toplog mlijeka

Nadjev:

  • 100g maslaca
  • 300g svježeg sira
  • 1 jaje
  • žličica soli

Za premaz:

  • 1 jaje
  • malo mlijeka
  • sezam po želji

Priprema:

Nadjev:

Pomiješajte jaje sa svježim sirom i soli.

Tijesto:

Od sastojaka za tijesto umijesite glatko tijesto i onda ga pokrijte krpom i ostavite barem 2 sata da se diže, odnosno dok se ne udvostruči.

Tijesto zatim podijelite na 2 jednaka dijela i svaki dio razvaljajte u pravokutnik debljine pola cm.

Namažite tijesto s omekšalim maslacem i dodajte nadjev u hrpicama pa ga samo malo razvucite po tijestu, kao što možete vidjeti na slici ispod.

Zarolajte tijesto i režite cik cak tako da dobijete oblike trokuta.

U jednoj posudici pomiješajte jaje s malo mlijeka (1 žlica cca) i s time ćete premazati kiflice.

Poslažite kiflice u tepsiju namazanu s maslacem i premažite ih gore navedenom smjesom jaja i mlijeka i ako volite, posipajte sa sezamom.

Pustite u tepsiji da odstoji još 30 minuta i nakon toga stavite peći na 180 stupnjeva, bez ventilatora, 45 minuta.

Kiflice su gotove kada dobiju lijepu, zlatnosmeđu boju.

You Might Also Like