Iako se zovu kupus, ove kiflice se ne rade od kupusa niti sadrže kupus. Dobile su ime zbog toga što se listaju kao lisnato tijesto, u slojevima. Vrlo ih je lako napraviti, a oblikovanje je brže nego kod klasičnih kiflica.
Vrijeme pripreme:
- 3 sata
Sastojci:
- 500g glatkog brašna
- 10g soli
- 1 vrećica suhog kvasca
- 5g šećera
- 1 bjelanjak
- 50ml ulja
- 150ml vode
- 125ml toplog mlijeka
Nadjev:
- 100g maslaca
- 300g svježeg sira
- 1 jaje
- žličica soli
Za premaz:
- 1 jaje
- malo mlijeka
- sezam po želji
Priprema:
Nadjev:
Pomiješajte jaje sa svježim sirom i soli.
Tijesto:
Od sastojaka za tijesto umijesite glatko tijesto i onda ga pokrijte krpom i ostavite barem 2 sata da se diže, odnosno dok se ne udvostruči.
Tijesto zatim podijelite na 2 jednaka dijela i svaki dio razvaljajte u pravokutnik debljine pola cm.
Namažite tijesto s omekšalim maslacem i dodajte nadjev u hrpicama pa ga samo malo razvucite po tijestu, kao što možete vidjeti na slici ispod.

Zarolajte tijesto i režite cik cak tako da dobijete oblike trokuta.

U jednoj posudici pomiješajte jaje s malo mlijeka (1 žlica cca) i s time ćete premazati kiflice.
Poslažite kiflice u tepsiju namazanu s maslacem i premažite ih gore navedenom smjesom jaja i mlijeka i ako volite, posipajte sa sezamom.
Pustite u tepsiji da odstoji još 30 minuta i nakon toga stavite peći na 180 stupnjeva, bez ventilatora, 45 minuta.
Kiflice su gotove kada dobiju lijepu, zlatnosmeđu boju.
