Predjelo/ Prilozi/ Slano

Focaccia

Nedavno sam prvi puta probala focacciu i oduševila se pa sam je odlučila i sama pripremiti. Vrlo je jednostavna za pripremu.

Vrijeme pripreme:

1 i pol sat

Sastojci za veliku tepsiju:

  • 1/2 kg brašna
  • 200 ml mlake vode
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice šećera

Za premaz:

  • malo maslinovog ulja
  • suhi ružmarin
  • krupna morska sol

Priprema:

Sve sastojke dobro izmiješati. Tijesto mora biti mekano i rastezljivo, nikako tvrdo. Umiješeno tijesto ostaviti da odstiji na toplom mjestu sat vremena.

Zatim razvaljati na prst debljine, premazati maslinovim uljem i posipati krupnom morskom solju i ružmarinom.

Peći u pećnici na 200 stupnjeva, 30 min.

Dobar tek!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply