Ovo su pogačice koje možete jesti same ili uz neki namaz. Drugačijeg su okusa i jako su fine.
Vrijeme pripreme:
1 sat
Sastojci:
- 20 dkg brašna
- 20 dkg raženog brašna
- 1 suhi kvasac
- 1 žličica šećera
- 3 žlice ulja
- 2 žličice soli
- 1 žličica papra
- 3 dcl tople vode
Dodaci:
8 dag slanine (špeka)
1 glavica luka
Priprema:
Pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte preostale sastojke za tijesto i 3 dcl tople vode. Zamijesite tijesto i ostavite da se slegne.
Sitno nasjeckajte luk i slaninu te ih zajedno ispržite dok luk ne postakli, a slanina ne postane smećkasta. Pustite da se ohladi.
Zamijesite tijesti i prema potrebi dodatjte još vode ili brašna. Oblikujte pogačice te pustite 20-ak minuta da se dignu. Nakon toga ih pecite na temperaturi od 190 stupnjeva 20 minuta.