Predjelo/ Prilozi/ Slano

Pogačice sa slaninom i lukom

pogačice sa slaninom

Ovo su pogačice koje možete jesti same ili uz neki namaz. Drugačijeg su okusa i jako su fine.

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci:

  • 20 dkg brašna
  • 20 dkg raženog brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 1 žličica šećera
  • 3 žlice ulja
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 3 dcl tople vode

Dodaci:

8 dag slanine (špeka)

1 glavica luka

Priprema:

Pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte preostale sastojke za tijesto i 3 dcl tople vode. Zamijesite tijesto i ostavite da se slegne.

Sitno nasjeckajte luk i slaninu te ih zajedno ispržite dok luk ne postakli, a slanina ne postane smećkasta. Pustite da se ohladi.

Zamijesite tijesti i prema potrebi dodatjte još vode ili brašna. Oblikujte pogačice te pustite 20-ak minuta da se dignu. Nakon toga ih pecite na temperaturi od 190 stupnjeva 20 minuta.

You Might Also Like