Glavno jelo/ Predjelo/ Slano

Brodet od lignji

brodet

Vrijeme pripreme:

1 sat

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kg lignji
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 dcl bijelog vina
  • 1 dcl pasirane rajčice
  • 3 svježe rajčice
  • peršin
  • grančica svježeg ružmarina
  • začini

 

Priprema:

Lignje očistiti i narezati na kolutove. Svježu rajčicu oguliti na način da se na vrhu razreže u križ i 10-ak sekundi potopi u vrelu vodu. Nakon toga se kožica počne odvajati te ju je samo potrebno oguliti.

Na maslinovom ulju se prži luk. Kada luk postakli, doda se narezana svježa rajčica i pelati. Kada to malo prokuha, potrebno je dodati začine, češnjak te vino. Zatim dodamo lignje, poklopimo i ostavimo da se kuha oko sat vremena, odnosno dok se umak ne zgusne,  a lignje omekane.

Uz to poslužite palentu.

Dobar tek!

You Might Also Like