Vrijeme pripreme:
1 sat
Sastojci za 4 osobe:
- 1 kg lignji
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 2 dcl bijelog vina
- 1 dcl pasirane rajčice
- 3 svježe rajčice
- peršin
- grančica svježeg ružmarina
- začini
Priprema:
Lignje očistiti i narezati na kolutove. Svježu rajčicu oguliti na način da se na vrhu razreže u križ i 10-ak sekundi potopi u vrelu vodu. Nakon toga se kožica počne odvajati te ju je samo potrebno oguliti.
Na maslinovom ulju se prži luk. Kada luk postakli, doda se narezana svježa rajčica i pelati. Kada to malo prokuha, potrebno je dodati začine, češnjak te vino. Zatim dodamo lignje, poklopimo i ostavimo da se kuha oko sat vremena, odnosno dok se umak ne zgusne, a lignje omekane.
Uz to poslužite palentu.
Dobar tek!