Glavno jelo/ Predjelo/ Slano

Njoki u umaku od bundeve

njoki u umaku od bundeve

njoki u umaku od bundeve

Stigla je jesen i treba iskoristiti fine jesenske plodove! Ako volite slatkaste umake, onda je ovaj idealan za vas.

Vrijeme pripreme:

1/2 sata

Sastojci za 2 osobe:

  • 500 g bundeve
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 luk
  • gorgonzola po želji
  • malo parmezana
  • začini
  • 250 g njoka

Priprema:

Na maslinovom ulju pirjati nasjeckani luk i zatim dodati bundevu narezanu na kockice. Podlijevati vodom kako bi bundeva omekšala i postala malo kašasta. Kad je bundeva mekana dodati gorgonzolu i podliti vrhnje za kuhanje. Umaku dodati parmezan po želji i začiniti raznim začinima (sol, papar, peršin).

Poslužiti s kuhanim njokima.

Dobar tek!

You Might Also Like