Glavno jelo/ Predjelo/ Slano

Polpete od karfiola

Vrijeme pripreme:

  • 15 min

Sastojci za 6-8 polpeta:

  • 200 g karfiola
  • 1 jaje
  • 1 žlica brašna
  • 5 srednjih šampinjona
  • 50 g tvrdog sira (ja sam koristila ovčji)
  • 1 režanj češnjaka
  • sol, papar, chili ljuskice

Priprema:

Sirovi karfiol u multipraktiku izmiksajte da dobijete sitne mrvice. U njega naribajte šampinjone i sir. Dodajte ostale sastojke i dobro izmiješajte.

Smjesa će biti mekša, ali ne brinite, ispeći će se.

Radite žlicom jednake kuglice i slažite na papir za pečenje. Žlicom spljoštite kuglice na debljinu od nekih 1 cm.

Stavite peći na 200 stupnjeva, 30 minuta, odnosno dok izvana ne poprime zlatno-smeđu boju. Poslužite uz ajvar ili neki umak po želji.

Dobar tek!

You Might Also Like