Vrijeme pripreme:
- 15 min
Sastojci za 6-8 polpeta:
- 200 g karfiola
- 1 jaje
- 1 žlica brašna
- 5 srednjih šampinjona
- 50 g tvrdog sira (ja sam koristila ovčji)
- 1 režanj češnjaka
- sol, papar, chili ljuskice

Priprema:
Sirovi karfiol u multipraktiku izmiksajte da dobijete sitne mrvice. U njega naribajte šampinjone i sir. Dodajte ostale sastojke i dobro izmiješajte.
Smjesa će biti mekša, ali ne brinite, ispeći će se.
Radite žlicom jednake kuglice i slažite na papir za pečenje. Žlicom spljoštite kuglice na debljinu od nekih 1 cm.
Stavite peći na 200 stupnjeva, 30 minuta, odnosno dok izvana ne poprime zlatno-smeđu boju. Poslužite uz ajvar ili neki umak po želji.
Dobar tek!