Vrlo jednostavne za pripremu, a ukusne i pašu uz svako jelo.
Sastojci za 6 lepinja srednje veličine:
- 1 kg brašna
- 1 vrećica suhog kvasca (7g)
- 7 dcl vode
- 2 žličice soli
- 1 žličica šećera
Priprema:
Pomiješati prvo suhe sastojke i dodati mlaku vodu. Sve skupa dobro zamiješati u mekano tijesto (malo će se lijepiti, ali tako i treba biti).
Ostaviti da odstoji na toplom mjestu sat vremena.
Nauljiti ruke da se tijesto ne lijepi za prste i otkidati od krajeva da ne izađe zrak iz tijesta. Veličinu lepinja radite po želji, ali nemojte istiskivati zrak nego radite malo veće kugle. Na vrhu zarezati nožem nekoliko crta (napravite mrežu) i stavite peći na 220 stupnjeva, cca 15 min ili dok ne porumene s gornje strane.
Nakon što su pečene, možete ih odmah poslužiti s nekim namazom, a ono što ostane, dobro je i hladno kao kruh.
Dobar tek!