Bez glutena/ Biskviti/ Slatko

Kolač od prosa i jabuka

Stiže još jedan zdravi receptić za kolač bez brašna i rafiniranih šećera. Ovaj puta sam koristila kombinaciju brašna od prosa i kokosovog brašna. Kokosovo brašno koje sam koristila je iz bio&bio, a cijena za 200g je 11,90kn:

Prosovo brašno sam uzela također tamo, ali ako ne želite uzimati gotovo brašno, možete samljeti i žitaricu proso u blenderu.

Pecite u maloj tepsiji promjera 20 x 30 cm

Vrijeme pripreme:

  • 60 min

Sastojci:

  • 4 jabuke srednje veličine
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/2 šalice kokosovog brašna
  • 1/2 šalice prosovog brašna
  • 1 velika žlica meda
  • 1/2 šalice tekućeg jogurta
  • 1/2 šalice mlijeka

Glazura:

  • 1 dcl slatkog vrhnja
  • 100g tamne čokolade

Priprema:

Naribajte jabuke. U njih dodajte sve ostale sastojke i dobro izmiksajte, da se sastojci spoje. Stavite peći na 180 stupnjeva, 45 minuta. Kolač je gotov kada je s gornje strane zlatnosmeđi i na dodir je spužvast. Kolač je malo mekši, sočniji pa će odmah nakon pečenja djelovati sirov, ali kada se ohladi, stisne se do kraja.

Glazuru napravite da zagrijete slatko vrhnje da bude vruće, ali nikako ne smije zakuhati. U vrhnje dodajte čokoladu narezanu na kockice i miješajte dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko kolača i ostavite da se hladi.

Uživajte!

You Might Also Like