Ostalo/ Pite/ Slatko

Pita od dunja i jabuka

Stiglo je jesensko vrijeme i s njima prve mirisne dunje. Dok sam bila dijete, mama je uvijek od njih radila kompot, ali sada sam ih htjela probati u kolaču. Malo su kiselkaste, čime daju poseban osvježavajući okus.

Vrijeme pripreme:

60 min

Sastojci:

Prhko tijesto:

  • 250 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 125 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • korica jednog limuna
  • malo soli
  • 1 vanilin šećer

Nadjev:

  • 3 manje dunje ili jedna velika
  • 1 jabuka
  • 1 limun
  • vanilin šećer
  • 10 dkg badema
  • 2 žlice marmelade od breskve

Priprema:

Od sastojaka za tijesto umijestite prhko tijesto i stavite ga u hladnjak na najmanje pola sata da odstoji.

Dok tijesto stoji, očistite dunje i jabuku i naribajte ih. Pošpricajte ih sokom od pola limuna i umiješajte vanilin šećer.

Kada je tijesto odstajalo, razvaljajte ga, stavite u okrugli kalup, premažite marmeladom i stavite pripremljenu smjesu. Stavite peći na 190 stupnjeva 20 min. Zatim posipajte narezanim bademima i stavite peći još 10-ak minuta, dok tijesto ne dobije zlatnu boju. I to je to!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply