Bez glutena/ Keksi/ Slatko/ Zdravije

Keksi s datuljama i rogačem

Keksi s datuljama i rogačem su malo zdraviji keksi za čiju pripremu ne treba puno vremena. Glavni sastojci su kao što i samo ime govori datulje i rogač. Obzirom da su datulje same po sebi slatke, ne trebate dodavati šećer. Ja sam kao zaslađivač koristila med.

Od brašna sam koristila zobeno brašno. Samo sam zobene pahuljice smljela u blenderu do fine teksture. Druga opcija je kupiti to brašno, ako nemate blender u kojem možete samljeti.

Za ove keksiće će vam sve skupa trebati 20-ak minuta da ih umijesite i ispečete.

Većina nas sve ove sastojke uvijek ima doma, a ako nemate, onda trk u trgovinu po njih pa isprobajte ove jednostavne i zdrave keksiće.

Vrijeme pripreme:

  • 20 min

Sastojci za 20 komada:

  • 100 g datulja
  • 1 žlica kokosovog ulja u krutom stanju
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica mljevenog rogača
  • 10 žlica zobenog brašna
  • 1 jaje

Priprema:

Umutiti jedno cijelo jaje. Rastopiti kokosovo ulje i kada se ohladi dodati ga u jaje. Toj smjesi dodati med i dobro sve izmiješati. Zatim dodajte rogač i brašno i dobro umijesite žlicom ili kuhačom. Smjesa je malo mekša, ali takva mora biti. Kada sam eksperimentirala sa tvrđom smjesom, keksi su došli suhi.

Na papir za pečenje sa žlicom stavljajte komade veličine oraha i spljoštite ih žlicom kako bi bili malo tanji, odnosno kako bi dobili oblik keksa.

Keksi na tepsiji

Stavite peći na 180 stupnjeva, 15 minuta. Keksi će biti na dodir mekani, ali kada ih izvadite i kada se ohlade budu se stvrdnuli. Unutra su sočniji, nisu suhi. Poslužite ih sa časom mlijeka ili gricnite kao hranjivi obrok u pauzi.

Mljac!

You Might Also Like