Bez glutena/ Keksi/ Slatko/ Zdravije

Keksi s datuljama i rogačem

Evo još jednog recepta za zdrave keksiće sa glavnim sastojcima datuljama i rogačem. Od brašna sam koristila zobeno brašno. Samo sam zobene pahuljice smljela u blenderu do fine teksture. Druga opcija je kupiti to brašno, ako nemate blender u kojem možete samljeti.

Za ove keksiće će vam sve skupa trebati 20-ak minuta da ih umijesite i ispečete.

Vrijeme pripreme:

  • 20 min

Sastojci za 20 komada:

  • 100 g datulja
  • 1 žlica kokosovog ulja u krutom stanju
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica mljevenog rogača
  • 10 žlica zobenog brašna
  • 1 jaje

Priprema:

Umutiti jedno cijelo jaje. Rastopiti kokosovo ulje i kada se ohladi dodati ga u jaje. Toj smjesi dodati med i dobro sve izmiješati. Zatim dodajte rogač i brašno i dobro umijesite žlicom ili kuhačom. Smjesa je malo mekša, ali takva mora biti. Kada sam eksperimentirala sa tvrđom smjesom, keksi su došli suhi.

Na papir za pečenje sa žlicom stavljajte komade veličine oraha ili mrvicu veće.

Keksi na tepsiji

Malo spljoštite žlicom i stavite peći na 180 stupnjeva, 15 minuta. Keksi će biti na dodir mekani, ali kada ih izvadite i kada se ohlade će doći na optimalnu tvrdoću. Unutra su sočniji, nisu suhi. Poslužite ih sa časom mlijeka ili gricnite kao hranjivi obrok u pauzi.

You Might Also Like