Vrijeme pripreme:
- 10 min
Vrijeme pečenja:
- 10 min
Sastojci:
- 1 mala konzerva slanutka (400g)
- 1 češanj češnjaka
- 1 jaje
- 2 žlice brašna
- sol, papar, chilli u prahu, curry – začinite po želji
Priprema:
U blenderu izmiksati sve osim brašna. Ja ne izmiksam skroz, volim da ostanu komadići slanutka. Kada je izmiksano, dodajte brašno i žlicom zamijesite.
Rukom oblikujte male kuglice, veličine šljive, uvaljajte u brašno i pržite u dubokom ulju, 10-ak minuta da poprime zlatnožutu boju i to je to. Jednostavno i brzo gotovo. Ako ne želite pržiti u ulju, stavite zapeći u pećnicu, iako ja osobno nisam probala pa ne znam da li ispadne suho.
Poslužite uz omiljeni umak. Ja sam poslužila uz tamari umak.
Dobar tek!