Bez glutena/ Biskviti/ Slatko

Banana kruh

Evo jedne jednostavne ideje za banana bread/kruh bez šećera i brašna. Super je za ove hladnije dane uz topli čaj. Isprobajte i vi!

Vrijeme pripreme:

  • 10 minuta

Vrijeme pečenja:

  • 30 minuta

Mjera:

  • Šalica za čaj od 2 dcl

Sastojci:

  • 2 cijela jaja
  • 3 banane srednje veličine i još pola banane za ukrasiti kruh
  • 2 šalice zobenih pahuljica (cijele ili usitnjene, ali ne mljevene)
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica cimeta
  • 1/3 šalice tekućeg jogurta (cca 0,7 dcl)
  • 1 mača žličica soda bikarbone ili praška za pecivo

 

Priprema:

Prvo vilicom usitniti banane, da budu kašaste. Nakon toga dodati 2 cijela jaja i opet pjenjačom izmiješati. Nakon toga dodati preostale sastojke: zobene pahuljice, prašak za pecivo, jogurt, med i cimet i sve dobro izmiješati da se sastojci spoje.

Izliti u kalup za kruh obložen papirom za pečenje.

Pola banane narezati na kriške i poslagati po vrhu kruha u 2 reda ili po želji.

Staviti peći na 180 stupnjeva, bez ventilatora, na 30 minuta. Zadnjih 5 minuta možete pojačati temperaturu na 200 stupnjeva i uključiti opciju ventilator da se napravi korica s gornje strane i dobije smećkastu boju. Ukoliko dobiva lijepu boju s gornje strane, ovaj zadnji korak s pojačavanjem temperature i ventilatorom, nije ni potreban.

I to je to. Pustite da se ohladi i poslužite uz najdraži napitak.

Uživajte!

You Might Also Like