Evo jedne jednostavne ideje za banana bread/kruh bez šećera i brašna. Super je za ove hladnije dane uz topli čaj. Isprobajte i vi!
Vrijeme pripreme:
- 10 minuta
Vrijeme pečenja:
- 30 minuta
Mjera:
- Šalica za čaj od 2 dcl
Sastojci:
- 2 cijela jaja
- 3 banane srednje veličine i još pola banane za ukrasiti kruh
- 2 šalice zobenih pahuljica (cijele ili usitnjene, ali ne mljevene)
- 1 žlica meda
- 1 žličica cimeta
- 1/3 šalice tekućeg jogurta (cca 0,7 dcl)
- 1 mača žličica soda bikarbone ili praška za pecivo
Priprema:
Prvo vilicom usitniti banane, da budu kašaste. Nakon toga dodati 2 cijela jaja i opet pjenjačom izmiješati. Nakon toga dodati preostale sastojke: zobene pahuljice, prašak za pecivo, jogurt, med i cimet i sve dobro izmiješati da se sastojci spoje.
Izliti u kalup za kruh obložen papirom za pečenje.
Pola banane narezati na kriške i poslagati po vrhu kruha u 2 reda ili po želji.
Staviti peći na 180 stupnjeva, bez ventilatora, na 30 minuta. Zadnjih 5 minuta možete pojačati temperaturu na 200 stupnjeva i uključiti opciju ventilator da se napravi korica s gornje strane i dobije smećkastu boju. Ukoliko dobiva lijepu boju s gornje strane, ovaj zadnji korak s pojačavanjem temperature i ventilatorom, nije ni potreban.
I to je to. Pustite da se ohladi i poslužite uz najdraži napitak.
Uživajte!